Inlay aanvraag

Aanleveren informatie inlays

Welke informatie moet je aanleveren?

Om ervoor te kunnen zorgen dat wij je aanvraag zo snel mogelijk kunnen beantwoorden wanneer het gaat over inlays of schuimverpakkingen is het handig om precies te weten wat je het beste kunt aanleveren. De meeste belangrijke punten voor het aanleveren van informatie voor een aanvraag hier even op een rijtje:

  • Juiste tekeningen
  • Toepassing inlay
  • Verlijmd of niet

Juiste tekeningen

Doordat wij met lasersnijden dwars door het materiaal snijden, moeten wij inlays uit meerdere lagen opbouwen. Een verdieping is alleen te verkrijgen wanneer wij op sommige lagen wel een uitsparing snijden en op sommige niet en die vervolgens op elkaar plakken.

De tekeningen waar onze lasers mee werken hebben het bestandstype “.DXF”. Wel kunnen wij ander soort bestandtypes als .DWG/.EPS/.SVG/.AI/.PDF omzetten naar het voor ons werkbare bestandstype. Wanneer jouw inlay uit meerdere lagen moet bestaan, sla dan per laag de tekening op als volgt:

Naam – dikte van foamlaag – afmeting – laag nummer. De bestandsnamen van een aanvraag zien er dan als volgt uit:

Inlay105-10mm-300x120mm-laag1.dxf
Inlay105-30mm-300x120mm-laag2.dxf
Inlay105-10mm-300x120mm-laag3.dxf
Inlay105-15mm-300x120mm-laag4.dxf

Doordat het foam in vaste diktes wordt geproduceerd zitten wij gebonden aan de volgende diktes schuimrubber die elke laag kan hebben:

5mm / 10mm / 15mm / 20mm / 25mm / 30mm / 40mm

Gebruik inlay

Om je het beste te kunnen adviseren wat voor soort schuimrubber je het beste kunt gebruiken voor jouw inlay horen we graag waar de inlay voor gebruikt gaat worden. Wat voor producten komen er in te liggen, hoe vaak zal de inlay gebruikt worden, is het puur voor bescherming of meer als productpresentatie zijn vragen waar je aan kunt denken.

Verlijmd of niet

In niet elke toepassing is het nodig om de verschillende lagen op elkaar te verlijmen en in sommige gevallen juist weer wel. Graag horen we of je de inlays verlijmd wil hebben of dat eventueel zelf wilt doen. Ook hierin heb je verschillende keuzes:

  1. Niet verlijmen
  2. Niet verlijmen maar wel leveren met een zelfklevende lijmlaag (zodat je ze zelf kunt verlijmen)
  3. Wel verlijmen

Voorbeeld 1

In het volgende voorbeeld willen we een inlay van 120x80x20mm (LxBxH) hebben waarbij er een uitsparing van 10mm in zit om een product in te leggen.

We bouwen de inlay uit twee lagen van 10mm op. Eén van de lagen heeft de uitsparing en de ander niet. Vervolgens plakken wij de twee lagen op elkaar waardoor je een inlay van 20mm dik krijgt met een uitsparing van 10mm.

Laag 1
De onderste laag bestaat uit een gesneden deel van 120x80mm met een dikte van 10mm.

Laag 2
De bovenste laag bestaat uit een gesneden deel van 120x80mm met een dikte van 10mm waar een cirkel volledig doorheen is gesneden.

Geassembleerd
Wanneer de twee lagen op elkaar worden verlijmd krijg je een inlay van 120x80mm met een dikte van 20mm. Het product met een hoogte van 10mm past perfect in de uitsparing waardoor deze gelijk loopt met de bovenkant van de inlay.

Voorbeeld 2

Een ander voorbeeld waarbij er producten in een inlay moeten komen waarbij de twee producten allebei een ander hoogte hebben gaat volgens hetzelfde principe. We pakken de afmetingen van het vorige voorbeeld erbij (120x80x20mm) echter moet er nu een product met een dikte van 10 en eentje van 5mm in komen.

De verschillende lagen komen er als volgt uit te zien.

Laag 1
De onderste laag bestaat uit een gesneden deel van 120x80mm met een dikte van 10mm.

Laag 2
De middelste laag bestaat uit een gesneden deel van 120x80mm met een dikte van 5mm waar een rechthoek volledig doorheen is gesneden.

Laag 3
De bovenste laag bestaat uit een gesneden deel van 120x80mm met een dikte van 5mm waar twee rechthoeken volledig doorheen zijn gesneden.

Geassembleerd
Wanneer we de twee lagen van 5 op de 10mm laag plakken, krijg je een inlay waarbij één uitsparing 10mm diep ligt en de ander 5mm diep. Zo kunnen we hoogteverschil van verschillende producten opvangen.