Van Retail naar de Techniek

“Als vrouw in de techniek”

Een stap die voor de meeste vrouwen niet heel logisch lijkt. Ook voor mij was dit niet een stap die ik ooit had bedacht. Toch ben ik er “zomaar” ingerold en ben ik tot op de dag van vandaag blij met mijn keuze. Ik ben dus een vrouw in de techniek!

Wat wilde je “later” graag worden?

Als kind wilde ik altijd kapster worden en toen ik deze opleiding uiteindelijk deed, bleek dat mijn lichaam daar anders over dacht. Plots moest ik een andere richting gaan bedenken waar ik eigenlijk nooit over had nagedacht. Voor mij was het dan ook een logische stap om nu richting Retail en uiteindelijk naar de Etaleeropleiding te gaan, om zo mijn creativiteit anders te kunnen benutten.

Jaren later…

Inmiddels moeder van een zoon en dochter, kwam ik er in de Retail achter dat de uren absoluut niet praktisch zijn. Ik moest vaak in de weekenden werken waardoor mijn gezin (voor mijn gevoel) op de tweede plek kwam. Dit moest dus anders en ik kwam middels een vacature voor Marketing bij de Laser Frezer terecht.

Intern omgeschoold

In het begin was het wennen. Maar door de leuke collega’s werd ik vriendelijk ontvangen en ze hebben mij met veel enthousiasme ingewerkt. En dit was eerlijk gezegd niet eenvoudig! Het materiaal kunststof was mij namelijk totaal onbekend en van lasersnijden had ik nog nooit gehoord. Ik begon dus helemaal onderaan de “technische ladder”. Ik heb intern opleidingen en cursussen gehad in materiaalkennis, technisch tekenen etc.

Door het coronavirus was het bovenop de gewone orders, erg druk met de productie van spatschermen. Er was dus meer werkvoorbereiding nodig en zo ben ik uiteindelijk binnen no-time geswitcht van de afdeling marketing naar de afdeling werkvoorbereiding.

Ik kwam erachter dat de werkvoorbereiding misschien nog wel meer mijn ding is, dan de marketing waar ik in eerste instantie voor was aangenomen. De mannen hebben mijn hierin gesteund en hierdoor zit ik nu op de plek waar ik nu zit!

Elke dag heb ik contact met mijn collega’s en onze klanten. Geen dag is hetzelfde. Dat is wat mijn werk ook zo leuk maakt. Technisch tekenen, tekeningen controleren, offertes opmaken en klanten te woord staan. Je staat er vaak niet bij stil, maar wat worden er veel onderdelen en producten van kunststof gemaakt! Dit maakt het hele proces ook meteen zo interessant. Ik zie en leer elke dag weer nieuwe dingen.

Mannenwereld

Het is over het algemeen nog veelal een mannenwereld. Ik merk dat ook wanneer ik een klant bel en hem bijvoorbeeld vraag naar meer technische informatie over een tekening die ik heb ontvangen. Er is dan soms een stilte… “een vrouw aan de telefoon die mij dit vraagt?” hoor je ze dan denken…. Stiekem moet ik dan wel even lachen, want je merkt dat dit nog niet aan de orde van de dag is.

Zonde! Want in deze sector is de combinatie van mannen en vrouwen juist zo leuk. De onbedwongen sfeer die er hangt en de verschillende meningen waar wij elkaar mee kunnen versterken, maken ons bedrijf en het werk wat mij betreft alleen maar mooier en beter!

Werken in de techniek is dus echt niet alleen voor mannen.  Ik raad iedere vrouw aan om eens een kijkje te komen nemen op de werkvloer. Een technische achtergrond is niet altijd nodig. Als je je interesses maar breed inzet en gemotiveerd bent.. Mocht je dus nog twijfelen om als vrouw de techniek in te gaan, probeer het gewoon en voor je het weet ben je om!

Lieke, vrouw in de techniek
  • Gemiddelde levertijd van 4-7 werkdagen

  • Hightech bewerkingsmachines

  • 145 Soorten kunststof voorradig

  • 1148m² Productieruimte

  • Zowel diepe als brede Technische kennis.

  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks