Lasergraveren prijzen

Eén van de vragen die wij vaak gesteld krijgen is de vraag: “Wat kost lasergraveren nou eigenlijk?”. Hierop is niet direct een antwoord op te geven aangezien de prijs voor het lasersnijden is opgebouwd uit verschillende factoren.

De verschillende factoren die bijdragen aan de uiteindelijke prijs zijn samen te vatten in de volgende formule:
Lasergraveerkosten = instelkosten + graveertijd + materiaalprijs

 • Gemiddelde levertijd van 4-7 werkdagen

 • 16 Hightech bewerkingsmachines

 • 145 Soorten kunststof voorradig

 • 1148m² Productieruimte

 • Zowel diepe als brede Technische kennis.

 • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

Bepalende factoren voor de laser graveer prijs:

 1. De oplage/het aantal te graveren onderdelen;
 2. De vorm van het te graveren onderdeel;
 3. Gewenste levertijd;
 4. Het materiaal van het te graveren onderdeel;
 5. De grootte van de gravure.

Prijsvoorbeeld

In dit prijsvoorbeeld willen wij een foto op MDF graveren van 10x15cm. Voor deze klus rekenen wij de standaard instelkosten á €20, het graveren duurt ca 6 minuten á €1,65 (€9,90) en het materiaal kost ca €0,20.

De prijs van het lasergraveren wordt dan: €20 + €9,90 + €0,20= €30,10,- incl. btw.
Wil je 10x deze foto graveren dan wordt de formule: €20 + €99,90 + €2,00= €121,90 incl. btw

Laat je materiaal door De Laser Frezer lasergraveren

De verschillende factoren uitgelegd

1. De oplage/ het aantal te graveren onderdelen

Voor het lasergraveren van kleine oplages en kleine aantallen rekenen wij instelkosten van €20,- incl. btw. Bij grotere oplages komen deze instelkosten te vervallen. Wij rekenen instelkosten omdat het een tijdrovende klus is om een een product op de juiste manier onder de laserkop te positioneren. Als dit eenmaal is ingesteld kunnen we relatief snel eenzelfde product in de juiste positie plaatsen. Het verdere graveer proces kost €1,30 per minuut. Onze lasersnijmachines zijn zeer snel, neem contact met ons op voor jouw specifieke vraag en laat je verbazen over onze eindprijs!

2. De vorm van het te graveren onderdeel

De prijs van het lasergraveren hangt heel erg af van de vorm die gegraveerd moet worden. Als je bijvoorbeeld een plat product wilt graveren dan gelden de instelkosten zoals hierboven genoemd. Wij graveren hoofdzakelijk platte onderdelen en de instelkosten zijn daarom op platte onderdelen gebaseerd. Naast platte onderdelen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om drinkglazen of andere ronde artikelen te graveren. Wij kunnen dit probleemloos verzorgen alleen moet er één van onze lasergraveermachines uitgeschakeld en omgebouwd worden om ronde artikelen te graveren. Deze tijd is deze machine offline en niet beschikbaar voor andere artikelen. Daarom berekenen wij deze tijd eenmalig door. De instelkosten worden voor ronde artikelen verhoogd met €15 incl. btw.

3. Gewenste levertijd en spoed opdrachten

Bij spoedopdrachten zullen wij extra tijd inzetten buiten de normale werktijden. De toeslag is in dat geval 50% op ons normale tarief. Spoedopdrachten en levertijden zijn altijd in overleg. Bij een langere levertijd kunnen wij de prijs verlagen. Voor ronde artikelen heeft dit een positief effect op de instelkosten. Wij graveren namelijk regelmatig ronde artikelen. Als het niet erg is dat de levertijd iets langer is, tot ca 2 weken, dan kunnen deze instelkosten komen te vervallen. Wij clusteren dan alle ronde onderdelen op één dag zodat het instellen van de ronde artikelen geen extra tijd kost.

4. Het materiaal van het de graveren onderdeel

Het materiaal van het de graveren onderdeel heeft zowel direct als indirect effect op de prijs. Aluminium is minder eenvoudig te graveren dan bijvoorbeeld MDF. Het graveerproces is uiteindelijk tijdsafhankelijk. Wij kunnen bijvoorbeeld zeer snel Plexiglas, andere kunststoffen en hout graveren hierdoor is de prijs hiervan lager dan bijvoorbeeld metalen graveren. De prijs is €1,30 per minuut, op aluminium moeten we de laser langzamer laten lopen waardoor de prijs van dezelfde gravering op acrylaat veel goedkoper is dan op aluminium.

5. De grootte van de gravure

Zoals alle hierboven genoemde items is ook de grootte van de gravure uiteindelijk bepalend voor de tijd die een lasergraveer machine nodig heeft om de gravering te maken. Bij extreem grote graveringen (groter dan 60×120 cm) berekenen wij een toeslag omdat deze gravures in principe altijd buiten normale werktijden vallen.

Voor vragen over bovenstaande kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!