Wij zoeken een: (Junior) Laser Operator

Wil jij in een leuk team werken en vind je lasersnijmachines interessant? Lees dan snel deze vacature!

Wij zoeken een: (junior) Laser Operator (V/M)
37,5 u/week

We zoeken een laser operator, met gevoel voor techniek, die graag met ons mee wil groeien.
De Laser Frezer is een jonge, innovatieve en platte organisatie. Momenteel werken we met ongeveer 10 personen, inclusief eigenaren, bij De Laser Frezer. We zijn een no-nonsense bedrijf en we houden ons bezig met de productie van kunststof en schuimrubber producten. Door een steeds groter wordende orderportefeuille zijn we op zoek naar een (toekomstig) laser operator. Voor dit werk is geen specifieke opleiding nodig. Met een gezonde dosis interesse kunnen we je de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Wij zijn voorstanders van vrouwen in de techniek dus ook als vrouw moedigen we je aan om te solliciteren! Interesse en nieuwsgierigheid vinden we belangrijker dan “de perfecte voor opleiding”.

Wat bieden we jou?

  • Je salaris is bespreekbaar en hangt af van je kwaliteiten en ervaring.
  • Je komt te werken in een jong en zelfsturend team. Hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid maar ook veel vrijheid. Laat je niet afschrikken want we doen het uiteindelijk samen!
  • Je werkt in een platte organisatie en werkt nauw samen met de eigenaren. Hierdoor heb je ook veel inbreng in eventuele verbeteringen en er is ruimte voor eigen initiatief.
  • Je wordt intern opgeleid tot laser operator.
  • Fulltime job van maandag tot en met vrijdag van 09:00-17:00 uur.

Hoe ziet je werkdag eruit?

09:00-09:15 tijdens de start-werkmeeting worden de werkzaamheden voor komende
dag besproken. Dit uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee.

09:15-09:20 Je start de lasermachine(s) op en kalibreert deze. Je controleert de machine op een aantal vitale punten. Is het koelwater op niveau, klopt de nauwkeurigheid en loop alles soepel?

09:20-12:30 Je stelt de machine per opdracht in. Per opdracht verschilt namelijk het materiaal, het aantal en bijvoorbeeld de snijtekening. Soms snijden we 1 onderdeel per opdracht maar meestal zijn dit meerdere tot honderden/duizenden stuks per onderdeel.
Zodra de machine draait hou je het snijproces in de gaten. Als er iets fout gaat grijp je in. Zodra een leverancier een bestelling komt leveren help je mee met de order in ontvangst nemen. Je controleert of de pakbon klopt.

12:30-13:00 Lunch (met een vers gekookt ei)

13:00-16:30 Je gaat verder met de openstaande opdrachten. Ondertussen heeft je collega een order klaar. De kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd door iemand die de onderdelen niet geproduceerd heeft. Jij controleert zijn onderdelen en als ze goedgekeurd zijn mogen ze verstuurd worden. Ondertussen vraag je jouw collega of hij jouw onderdelen wil controleren. Tussen 15:00 en 17:00 worden de bestellingen opgehaald door onze transporteur.

16:30 Tijdens de eindwerkmeeting zit je samen met werkvoorbereiding, bedrijfsleider en andere laser operators. Hier bespreken we wat er vandaag is uitgevoerd en of er nog afwijkingen zijn op de planning.

16:40-17:00 je rond de werkzaamheden af en ruimt de werkplaats op. Bedankt en tot morgen!

Wat verwachten we van jou?

Wij zoeken een teamspeler die nauwkeurig werkt en oog heeft voor detail. Je bent bereid om theorie over bepaalde kunststoffen te leren. Ook vinden we het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Tijdens de werkdag ontstaat er wel eens een verstoring of wordt er een spoedorder geplaatst. Je laat je niet van de wijs brengen door dit soort ongeplande gebeurtenissen. Het zou mooi zijn als je over enig technisch inzicht beschikt. Je hebt BHV of bent bereid deze te behalen. Je kunt goed communiceren en eventuele gebreken terugkoppelen aan de werkvoorbereiding.

Je opleiding:

Je opleiding niveau (en cijferlijst) interesseert ons niet, je praktijkervaring en gedrag/houding is waar we waarde aan hechten. Je kan dus op deze functie solliciteren als je MBO, HBO of Universiteit hebt. Ben je ongeschoold maar voldoe je wel aan het profiel? Ook dan ben je welkom om te solliciteren!

Je ervaring:

Het zou natuurlijk mooi zijn als je ervaring bij een kunststof lasersnijbedrijf zou hebben. Toch begrijpen wij ook dat die kans heel erg klein is. Deze ervaring is dus niet vereist. Ervaring in een productie omgeving zou goed uitkomen. Het zou mooi zijn als je ervaring hebt met het besturen van een heftruck.

Wie zijn wij?

De Laser Frezer is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het lasersnijden van kunststoffen halffabricaten. Wij produceren dagelijks honderden onderdelen voor allerlei maakbedrijven in Nederland en daarbuiten.

Agenda:

Solliciteren kan tot 15 januari
Je begint op een datum waarop het jou en ons uitkomt.

Na je sollicitatie ontvang je een óf uitnodiging óf een bericht dat we niet gaan samenwerken. Je krijgt dus sowieso bericht van ons!
Als je wordt uitgenodigd op gesprek zullen we een bakje koffie drinken om elkaar wat beter te leren kennen. Geen ingewikkelde procedures, als het van beide kanten klikt en we hebben er een goed gevoel over maken we de deal rond.

Stuur je sollicitatie en motivatie, inclusief CV naar rob@delaserfrezer.com