Spatschermen, Kuchschermen, Coronaschermen 

PMMA, PolyCarbobaat, PETG

Sinds het begin van de corona crisis is er enorme vraag naar transparante kunststoffen. Iedereen heeft ze inmiddels voorbij zien komen; de spatschermen. De één noemt ze spatscherm, de andere corona scherm en weer anderen noemen ze kuchschermen. Zoveel soorten en maten spatschermen er zijn, zoveel namen zijn er ook voor. We staan nu in de 2e corona golf, gisteravond heeft onze minister president, Mark Rutte, ons weer strengere maatregelen verteld. Zoals je je kunt voorstellen voelden wij dit al aankomen aan het aantal verkochte spatschermen.

Eerste spatschermen

De eerste spatschermen hebben we 11 maart geleverd, de week er op hebben we honderden (zo niet duizenden) spatschermen geleverd. Het materiaal was niet aan te slepen. Wij gebruikten in het begin alleen PETG platen voor onze schermen. Het materiaal haalden we overal vandaan, de groothandel vroeg ons zelfs: “wat doen jullie toch met al dat materiaal”? Een aantal dagen begonnen ook hun uiteraard met de verkoop van kuchschermen. Wij kregen ondertussen zoveel bestellingen binnen dat we ons hele order proces hebben lam gelegd. Donderdag (19-3-2020) is onze webshop opgericht en op vrijdag 20 maart (eerste dag live) werden er 351 spatschermen besteld. Wat een aantal! Ik schrik hier nu best van, want ik heb het natuurlijk even opgezocht omdat ik dit bericht ging schrijven. Midden in alle hectiek zijn we nog in de krant en op het nieuws geweest met onze schermen. Inmiddels zijn we de tel kwijt geraakt.

Maatwerk Spatschermen

Vanaf ongeveer halverwege de eerste corona golf begon de vraag naar standaard spatschermen af te nemen. Er vond een verschuiving plaats van de standaard schermen naar maatwerk Plexiglas schermen. Zo produceerden we veel maatwerk schermen voor nagel salons, horeca en kapperszaken. Het order proces is weer terug via ons normale ordersysteem, al is de webshop nog steeds actief en online voor onze schermen met standaard afmetingen.

Splashguard Taxischermen

Eind maart hebben we een manier bedacht om Polycarbonaat (ivm veiligheid) spatschermen in auto’s te maken. Deze spatschermen waren gericht voor het gebruik in taxi’s. Zoals je je kunt voorstellen werd de taxi branche hard geraakt en veel chauffeurs voelden zich onveilig. Wij ontwikkelden een aantal schermen voor veelgebruikte taxi autos. E-Klasse, SuperB, en Vito. De schermen die we niet hadden moest met een simpele handleiding opgemeten worden waarop wij deze op maat produceerden. Ergens begin april kwam een garagehouder naar ons toe met de vraag of we ook schermen konden maken voor in bedrijfsbusjes, tussen bestuurder en bijrijder. Uiteraard! Sindsdien hebben we een intensieve samenwerking gehad in het ontwikkelen en produceren van allerlei taxischermen. Onze spatschermen voor auto’s heten sindsdien Splashguard. Dat onze Splashguard een goed product was blijkt door het feit dat de Belgische overheid ze heeft gebruikt voor het opstellen van hun regelgeving.

Spatschermen en Splashguards

Van Albert Heijn tot buurtsuper, iedereen heeft ze

Balieschermen voor kantoor

Splashguard in de media

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Of contact ons voor advies.