Rubberen Seals op Maat

Wij maken rubberen seals op maat!

Rubberen Seals op Maat

Rubberen seals zijn er natuurlijk standaard in diverse afmetingen. Er ontstaat een probleem als deze standaard afmetingen niet verkrijgbaar zijn… In dat geval zul je de seal op maat moeten laten maken. Maatwerk klinkt duur maar dat hoeft het gelukkig niet te zijn! Wij produceren doorlopend maatwerk seals van verschillende soorten rubber. Bijvoorbeeld siliconen, epdm, NBR en viton. Afhankelijk van jouw wensen leveren we dit aan huis maar je kunt het ook bij ons in Hoogeveen afhalen. De minimum order hoeveelheid is 1 stuks en de maximum hoeveelheid is 100000+ stuks. Met onze geavanceerde machines produceren we eenvoudig grote aantallen met de grootste precisie!

Verschillende rubbersoorten

Zoek je een seal van een specifieke rubbersoort? Laat het ons weten. Eventueel kun je ook zelf het materiaal aanleveren op het moment dat wij dit niet in ons assortiment hebben. Standaard hebben wij onderstaande rubbersoorten op voorraad:

Zoals je zult begrijpen hebben bovenstaande rubbersoorten allen hun eigen specifieke eigenschappen. Meestal krijgen wij aanvragen van engineers die exact weten welk materiaal er benodigd is. Toch komt het ook voor dat wij een geschikte rubbersoort moeten adviseren. Neem voor vragen dus altijd contact met ons op!

Verschillende soorten rubber

EPDM Seal op maat

EPDM rubber is uitermate geschikt voor buitengebruik. De meeste moderne platte daken worden zelfs van dit materiaal gemaakt. Zo is EPDM UV bestendig en kan het tegen temperaturen tot wel 100 graden Celcius. Daarnaast is EPDM geschikt voor het gebruik in zure- of basische omgeving. Olie, gas en vetten zullen EPDM wel aantasten, hierdoor is EPDM niet geschikt voor dit soort omgevingen. EPDM is relatief goedkoop.

NBR Seal op maat

Nitril Butadiene Rubber (NBR) is een synthetische rubber die veel wordt gebruikt in de automotive industrie. NBR is namelijk uitstekend geschikt voor toepassing met oliën, vetten, brandstoffen (zoals benzine) en smeermiddelen. NBR kan tegen temperaturen tot circa 80 graden Celcius. Wij produceren daarom ook NBR Seals op maat voor de olie industrie. Dit materiaal kan prima in lagedruk installaties worden gebruikt om als seal te fungeren. NBR is redelijk slijt- en scheurvast.

Siliconen seal op maat

Siliconen rubber is een hoogwaardige rubbersoort en wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelen industrie. Wij produceren regelmatig maatwerk seals van siliconenrubber voor uiteenlopende bedrijven in deze sector. Siliconen rubber is beschikbaar in diverse kleuren, met of zonder FDA certificaat. Afhankelijk van de productiemethode/temperatuur kan siliconen rubber tegen (zeer) hoge temperaturen. Het siliconenrubber dat wij standaard gebruiken heeft een resistentie tegen circa 200 graden Celcius.

Rubberen seals op maat laten maken?

Naast bovenstaande rubbersoorten kunnen we natuurlijk ook andere rubbers gebruiken. Heb je bijvoorbeeld zelf een materiaal in huis wat je wilt laten bewerken? Stuur ons gerust een berichtje met je wensen. Wij zullen ons best doen om je verder te helpen!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je benieuwd naar prijzen voor deze rubberen seals? Stuur ons jouw tekeningen op naar info@delaserfrezer.com en ontvang een vrijblijvende offerte voor je onderdelen op maat. Heb je eventueel nog andere vragen omtrent rubberen seals op maat? Neem ook dan gerust contact met ons op.