Rubber pakkingen op maat 

Siliconen, EPDM, NBR – Lasersnijden

Rubber pakkingen worden in veel apparaten gebruikt. Ieder apparaat is anders en daardoor zien pakkingen er dus ook altijd anders uit. Wij lasersnijden rubber pakkingen op maat voor allerlei bedrijven. Voor rubberen pakkingen gebruiken we het materiaal EPDM-, NBR- en Siliconen rubber het meest. Elke rubber soort heeft zo zijn unieke eigenschappen.

Siliconen rubberen pakkingen op maat

Siliconen rubber wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelen industrie. We lasersnijden veelvuldig blauwe siliconen rubberen pakkingen op maat. Blauwe siliconen pakkingen hebben deze kleur zodat het eenvoudig kan worden opgespoord bij eventuele beschadigingen en losgelaten rubber delen. In de industrie wordt dit traceerbaar of detecteerbaar genoemd. Wij produceren onder andere foodgrade siliconen rubberen pakkingen op maat voor de aardappel en champignon verwerkende fabrieken. Via onze Engels- en Duitstalige lasersnij website bedienen we klanten over de hele wereld. Naast het blauwe siliconen rubber produceren we ook rood, zwart en naturel kleur siliconen pakkingen. Voor een grote internationale speler in de koffiezet apparaten produceren wij doorlopend naturel kleurige siliconen pakkingen. Deze pakkingen produceren wij in massa en uiteraard binnen strikte toleranties.

 • Rubber pakkingen lasersnijden tot ca 4mm
 • Productie voor zowel Nederland als België
 • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
 • Persoonlijk advies
 • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks
 • Eenvoudig Rubber op maat

EPDM Rubberen pakkingen op maat

Zoals je begrijpt zijn er meer rubbersoorten dan alleen siliconenrubber. Naast siliconen rubberen pakkingen produceren we ook EPDM rubberen pakkingen op maat. We produceren deze onder andere voor een grote gokkasten bouwer en voor diverse machinefabrieken. Meestal wordt EPDM gebruikt op semi-permanente vochtige plaatsen of juist om compartimenten volledig waterdicht af te sluiten. EPDM rubber pakkingen snijden wij op maat tot een dikte van ca 5 mm. De maximale afmetingen van de pakkingen zijn 1500x3080mm.

NBR rubberen pakkingen op maat

NBR rubber lasersnijden we het minst, toch is het goed te lasersnijden. Het materiaal ruikt onaangenaam tijdens het lasersnijden en daarom lasersnijden wij het liefst NBR rubber in batch vorm. Dit houdt in dat we NBR rubberen pakkingen op maat snijden op het moment dat er voldoende uren aan NBR lasersnijwerk open staat. De machine waar we NBR mee snijden staat in een gesloten behuizing en alle vrijkomende snijstof en lucht wordt afgezogen en gefiltreerd. NBR snijden we net als EPDM tot een dikte van ca 5mm. Afhankelijk van jouw vorm pakking kunnen we eventueel dikker snijden. Hoe dikker het materiaal hoe grover de pakking moet zijn. Bij een te dunne pakking ten opzichte van de dikte van het materiaal wordt er teveel warmte in het materiaal gebracht waardoor de kwaliteit niet meer te garanderen is.

Minimale oplage maatwerk rubberen pakkingen

De minimale afname hoeveelheid voor rubberen pakkingen op maat is 1 stuks. Wij produceren van 1 tot 10000+ stuks. Echter zit er een nadeel aan het lasersnijden van 1 pakking op maat. Bij het lasersnijden ontstaan er onaangename geurtjes en tijdens het snijproces komt er veel (zwart) stof vrij. Na elke rubberen lasersnij opdracht moeten we daarom de machine grondig reinigen. Zo’n reinigingsoperatie duurt ca 30 tot 60 minuten. Daarom rekenen we voor een rubber lasersnijopdracht standaard ook reinigingskosten. Heb je even tijd om op je rubberen pakking te wachten? Dan nemen we hem mee in de eerst volgende batch. Indien je haast hebt dan produceren we hem zo snel als we kunnen. In dat geval betaal je wel de schoonmaak kosten a €30 tot €60 bovenop de pakkingprijs.

rubber pakking op maat

Laat je Rubber Onderdelen door De Laser Frezer lasersnijden

EPDM rubberen pakkingen op maat

Wat we zoal maken voor onze klanten

Scheepsbouw

 • Afdichtingen en Pakkingen

 • Galvanische scheidingen

Machinebouw

 • Siliconen vormdelen

 • Afdichtingen en pakkingen

 • Rubber Seals

Levensmiddelenindustrie

 • Machine onderdelen zoals Siliconen matten en ringen

 • Pakkingen in apparaten

 • Traceerbare Foodgrade Pakkingen

In bovenstaand overzicht kun je zien hoe veelzijdig het materiaal EPDM, NBR en Siliconen Rubber is. Ben jij op zoek naar een oplossing? Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem contact met ons op.

Ontvang de beste prijs voor jouw kunststof gesneden onderdelen

Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven

Vul je gegevens in en upload je snijtekening. Je ontvangt vrijblijvend en zo snel mogelijk een offerte van ons.

  Wij kunnen met de bestandstypes .dxf en .dwg direct offertes genereren. Heb je geen snijtekeningen? Onze tekenaars kunnen indien nodig ook schetsen uitwerken.

  Ingediende tekening blijven jouw eigendom, wij gaan er discreet mee om en verwijderen tekeningen na de offerte vervaldatum.

  (Geen zorgen, wij respecteren je privacy)

  • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
  • 145 soorten kunststof voorradig
  • Persoonlijk advies
  • 16 hightech bewerkingsmachines
  • 1148m² productieruimte
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

  Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven.