Rubber op maat 

Siliconen, EPDM, NBR – op maat – stansen – tangentieel snijden

Rubber op maat pakkingen voor diverse toepassingen

Rubber maatwerk onderdelen worden in veel apparaten gebruikt. Ieder apparaat is anders en daardoor zien pakkingen en andere rubberen maatwerk onderdelen er dus ook altijd anders uit. Wij stansen en snijden rubber op maat voor allerlei bedrijven. Voor rubber op maat gebruiken we meestal het materiaal EPDM-, NBR- en Siliconen rubber. Daarnaast kunnen we natuurlijk elk soort rubber op maat maken. Elke rubber soort heeft zo zijn unieke eigenschappen. Wij helpen je ook graag bij het kiezen van de juiste soort rubber voor jouw maatwerk project.

Siliconen rubberen pakkingen op maat

Siliconen rubber wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. We snijden veelvuldig siliconen rubber op maat. Blauwe siliconen pakkingen hebben deze kleur zodat ze eenvoudig kunnen worden opgespoord bij eventuele beschadigingen en losgelaten rubber delen. In de industrie wordt dit traceerbaar of detecteerbaar genoemd. Wij snijden onder andere foodgrade siliconen pakkingen van rubber op maat voor de aardappel- en champignonverwerkende fabrieken. Via onze Engels- en Duitstalige lasersnij website bedienen we klanten over de hele wereld. Naast het blauwe siliconen rubber produceren we ook rood, zwart en naturel kleur siliconen pakkingen op maat. Voor een grote internationale speler in de koffiezetapparaten produceren wij doorlopend naturel kleurig rubber op maat. Dit rubber maatwerk produceren wij in massa en uiteraard binnen strikte toleranties.

Door onze expertise en geavanceerde CNC(snij)- technologie kunnen we voldoen aan de specifieke eisen van verschillende industrieën en klanten over de hele wereld. Kies voor onze hoogwaardige rubber op maat onderdelen en ervaar de perfecte pasvorm en duurzaamheid voor uw toepassingen.

 • Rubber op maat tot ca 14mm dikte

 • Rubber maatwerk voor zowel Nederland als België

 • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
 • Persoonlijk advies
 • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks
 • Eenvoudig Rubber op maat

EPDM Rubber op maat

Zoals je begrijpt zijn er meer rubbersoorten dan alleen siliconenrubber. Naast siliconen rubberen pakkingen produceren we ook EPDM rubber op maat. We produceren deze rubberen maatwerk onderdelen onder andere voor een grote gokkasten bouwer en voor diverse machinefabrieken. Meestal wordt EPDM gebruikt op semi-permanente vochtige plaatsen of juist om compartimenten volledig waterdicht af te sluiten. EPDM rubber snijden wij op maat tot een dikte van ca 15 mm. De maximale afmetingen van de pakkingen zijn 1500x3080mm. Vraag voor grotere afmetingen van dit rubber op maat om ons advies!

NBR rubber op maat

NBR rubber op maat wordt toegepast in verschillende situaties. Dit materiaal snijden we of stansen we. Het materiaal ruikt onaangenaam tijdens het lasersnijden. Daarom lasersnijden wij dit rubber niet op maat, we stansen of tangentieel snijden NBR. NBR snijden we net als EPDM tot een dikte van ca 15mm. Afhankelijk van jouw vorm maatwerk rubber kunnen we eventueel dikker snijden. Hoe dikker het materiaal hoe grover de contouren moet zijn. Je kunt je wellicht voorstellen dat we geen zuiver rond gat van 4 mm kunnen snijden in een rubber maatwerk onderdeel van 10mm dik. Dit komt door het mes waarmee we snijden, deze heeft een bepaalde lengte zodat je per dikte een bepaalde afwijking krijgt in tolerantie. Houdt er ook rekening mee dat een dikke pakking bol/hol kan staan.

NBR pakkingen op maat worden veel gebruikt vanwege de specifieke eigenschappen van het NBR. NBR wordt ook wel Nitrilrubber genoemd, het is een synthetisch rubber dat populair is omdat het bestand is tegen oliën, vetten en brandstoffen. Hierdoor zijn NBR rubber maatwerk onderdelen geschikt voor verschillende toepassingen, zoals:

 1. Mechanische afdichtingen: NBR rubber worden vaak gebruikt in mechanische systemen waar afdichting tegen oliën en brandstoffen moeten kunnen, zoals in motoren, pompen en hydraulische systemen.
 2. Industriële toepassingen: NBR rubber maatwerk wordt gebruikt in diverse industriële machines en apparatuur, bijvoorbeeld in compressoren, ventilatoren en turbines.
 3. Automotive industrie: NBR rubber maatwerk onderdelen worden veel gebruikt in de automotive industrie voor afdichting in motoren, transmissies en brandstofsysteemcomponenten.
 4. Chemische industrie: Vanwege de bestendigheid tegen oliën en chemicaliën wordt NBR rubber maatwerk veel gebruikts in de chemische industrie voor verschillende afdichtingsdoeleinden.

Kortom, NBR rubber op maat is veelzijdig en vindt zijn toepassing in sectoren waar afdichting tegen oliën, vetten en brandstoffen cruciaal is voor de goede werking van apparatuur en machines.

Minimale oplage maatwerk rubber op maat

De minimale afname hoeveelheid voor rubber op maat is 1 stuks. Wij produceren van 1 tot 10000+ stuks. Waar we voorheen rubber pakkingen met laser snijtechniek bewerken doen we dat tegenwoordig nagenoeg niet meer. Alleen bij hele dunne en complexe onderdelen waarbij het niet anders kan, lasersnijden we de pakkingen. We kiezen nu uit tangentieel snijden of stansen. Bij tangentieel snijden kun je kosten efficiënt al vanaf 1 stuks produceren. Bij grotere oplages kun je ook denken aan stansen. Zeker als het grote oplages zijn die repeterend terug komen. Je moet namelijk een stansmes laten maken en deze kost geld. Je hoeft hier verder niet echt over na te denken want wij helpen je bij het maken van de juiste beslissing.

Tangentieel snijden van rubber op maat

Proces:

 • Snijtechniek: Bij tangentieel snijden wordt een mes gebruikt dat “tangentiële” bewegingen maakt langs de contouren van de gewenste vorm. Dit mes sturen we met een CNC machine aan, tangentieel houdt verder niets anders in dan dat het mes altijd lijnrecht op de snijlijn staat, het mes draait dus mee met de contour.
 • Geschiktheid: Deze methode is vooral geschikt voor complexe vormen en kleine productieseries. Wij gebruiken het op diverse rubbersoorten, inclusief geïsoleerde en zachte materialen maar ook op rubbers met een inlage.
 • Voordelen:
  • Hoge precisie bij het snijden van complexe vormen.
  • Mogelijkheid om kleine details en fijne contouren nauwkeurig te reproduceren.
  • Geschikt voor kleine tot middelgrote productieseries.

Nadelen:

 • Snijden van grote aantallen zijn tijdrovend en dus duurder in vergelijking met stansen.
 • Bij dikkere rubbersoorten kan er niet radiusvrij worden gesneden, dit komt door de vorm van het mes.

rubber snijden

Stansen van rubber op maat

Proces:

 • Stansproces: Bij stansen worden vormen uit rubberen platen gestanst met behulp van matrijzen (het stansmes) en een stansmachine. De matrijzen zijn gemaakt van metaal en hebben de exacte vorm van de gewenste pakking.
 • Geschiktheid: Stansen is efficiënt voor grote productieseries waarbij herhaalbaarheid en consistentie belangrijk zijn. Door de kosten van het stansmes is het niet geschikt voor kleine series.
 • Voordelen:
  • Hoge productiesnelheid bij grote volumes.
  • Lagere kosten per eenheid bij massaproductie.
  • Geschikt voor standaardvormen en grote series.

Nadelen:

 • Minder geschikt voor complexe vormen en kleine oplages.
 • Matrijzen moeten worden gemaakt voor elke nieuwe vorm, dit brengt kosten met zich mee.
 • Minder flexibel voor last-minute wijzigingen of aanpassingen in ontwerpen.

Keuze tussen tangentieel snijden en stansen

 • Complexiteit en oplage: Als de pakkingen complexe vormen hebben en/of als de oplage laag is, is tangentieel snijden vaak de beste keuze vanwege de nauwkeurigheid en de lage opstartkosten.
 • Volume en kosten: Voor grote volumes en standaardvormen is stansen meestal kosten effectiever vanwege de lagere eenheidskosten en snellere productiesnelheid. De opstartkosten zijn wel (veel) hoger dan bij snijden dus bij kleine oplages is stansen niet interessant.

Laat je Rubber Onderdelen door De Laser Frezer op maat maken

Lasersnijden Schuimrubber pakkingen

rubber op maat

Rubber op maat: De perfecte oplossing voor elke industrie

Zo flexibel het materiaal is, zo flexibel zijn ook de toepassingen! Rubber op maat vind je in elke industrie! In de moderne wereld, waar maatwerk en precisie een cruciale rol spelen, is rubber op maat een oplossing voor nagenoeg alle industrieën. Van de voedingsmiddelenindustrie, waar we blauwe detecteerbare rubbersoorten op maat maken, tot de medische sector, voor o.a. clean rooms, en van de automobielindustrie tot de productie van consumentenelektronica, rubberen onderdelen, pakkingen en afdichtingen op maat zorgen voor een optimale werking en duurzaamheid van apparaten en machines.

De veelzijdigheid van rubber op maat

Rubber is een veelzijdig materiaal dat in verschillende vormen en samenstellingen kan worden aangepast om te voldoen aan de specifieke eisen van een breed scala aan toepassingen. Door gebruik te maken van onze geavanceerde technologieën zoals stansen en CNC-precisiesnijden, kunnen rubberen onderdelen op maat worden gemaakt met de door jou gewenste nauwkeurigheid. Natuurlijk kunnen we rubber niet zo nauwkeurig op maat maken als een stuk POM-C, dit heeft meer met de materiaaleigenschappen te maken. Waar we POM-C op 0,1 mm nauwkeurig op maat maken, ligt de rubber op maat tolerantie rond de 0,1 en 0,8 mm, afhankelijk van de productafmetingen.

Waarom rubber op maat?

 1. Specifieke eisen en maatvoering Ieder apparaat en elke machine is uniek en heeft specifieke eisen. Door bij ons rubber op maat te laten maken, kunnen pakkingen en afdichtingen exact worden afgestemd op de benodigde afmetingen en vormen, wat zorgt voor een perfecte pasvorm en optimale werking.
 2. Materiaalkeuze Afhankelijk van de toepassing en de omgevingsomstandigheden kan er worden gekozen uit verschillende soorten rubber zoals EPDM, NBR en siliconen. Elk van deze materialen heeft unieke eigenschappen die het geschikt maken voor specifieke toepassingen. EPDM is bijvoorbeeld uitstekend bestand tegen ozon en voor buitentoepassingen (incl. UV-straling), NBR is zeer goed bestand tegen oliën en brandstoffen, en siliconen zijn ideaal voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie vanwege hun hittebestendigheid en inertie.
 3. Duurzaamheid en prestaties Rubberen pakkingen op maat dragen bij aan de duurzaamheid en prestaties van machines en apparaten. Door een exacte pasvorm en hoogwaardige materialen wordt slijtage verminderd en de levensduur verlengd.  Dit resulteert in lagere onderhoudskosten en minder stilstand en uiteindelijk in een langere levensduur van de betreffende machine.

Toepassingen van rubber op maat

Voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne van het grootste belang. Siliconen rubber op maat wordt veelvuldig gebruikt vanwege de hittebestendigheid en inertie. Blauwe siliconen pakkingen, die eenvoudig traceerbaar zijn bij eventuele beschadigingen, zijn een veelvoorkomende keuze in deze sector. Wij maken doorlopend blauwe siliconen onderdelen voor de voedselverwerkende industrie. Foodgrade siliconen pakkingen maken wij op maat voor fabrieken die aardappelen en champignons verwerken, groente verwerkers en voor voor de voedselverwerkende verpakkingsindustrie. Hierdoor wordt de veiligheid en kwaliteit van de producten gewaarborgd.

Automobielindustrie

In de automobielindustrie zijn rubberen maatwerk onderdelen nodig voor het afdichten en beschermen van verschillende onderdelen. EPDM-rubber wordt vaak gebruikt vanwege zijn uitstekende weerstand tegen ozon, hitte en weersinvloeden. Op maat gemaakte pakkingen en afdichtingen zorgen voor een perfecte afdichting in motoren, deuren en ramen, wat bijdraagt aan de waterdichtheid, de overall prestaties en levensduur van voertuigen.

Medische sector

In de medische sector is precisie en hygiëne van noodzakelijk belang. NBR-rubber, met zijn uitstekende weerstand tegen oliën en chemicaliën, wordt vaak gebruikt in medische apparatuur en hulpmiddelen. Op maat gemaakte rubberen onderdelen zorgen voor een betrouwbare werking en voldoen aan de strikte hygiëne- en veiligheidsnormen die in deze sector vereist zijn.

Waarom kiezen voor onze rubber op maat oplossingen?

Wij begrijpen dat elk project uniek is en specifieke eisen heeft. Met behulp van de nieuwste technologieën en een breed scala aan materialen produceren we rubberen pakkingen en afdichtingen op maat die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Onze klantenkring in Nederland, Duitsland en de rest van de wereld, vertrouwt op onze expertise voor het snijden en stansen van hoogwaardige rubberen maatwerk oplossingen.

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

Wat we zoal maken voor onze klanten

Scheepsbouw

 • Afdichtingen en Pakkingen

 • Galvanische scheidingen

Machinebouw

 • Siliconen vormdelen

 • Afdichtingen en pakkingen

 • Rubber Seals

Levensmiddelenindustrie

 • Machine onderdelen zoals Siliconen matten en ringen

 • Pakkingen in apparaten

 • Traceerbare Foodgrade Pakkingen

In bovenstaand overzicht kun je zien hoe veelzijdig het materiaal EPDM, NBR en Siliconen Rubber is. Ben jij op zoek naar een oplossing? Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem contact met ons op.

Ontvang de beste prijs voor jouw kunststof gesneden onderdelen

Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven

Vul je gegevens in en upload je snijtekening. Je ontvangt vrijblijvend en zo snel mogelijk een offerte van ons.

  Wij kunnen met de bestandstypes .dxf en .dwg direct offertes genereren. Heb je geen snijtekeningen? Onze tekenaars kunnen indien nodig ook schetsen uitwerken.

  Ingediende tekening blijven jouw eigendom, wij gaan er discreet mee om en verwijderen tekeningen na de offerte vervaldatum.

  (Geen zorgen, wij respecteren je privacy)

  • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
  • 145 soorten kunststof voorradig
  • Persoonlijk advies
  • 16 hightech bewerkingsmachines
  • 1148m² productieruimte
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

  Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven.