De Laser Frezer, onderdeel van Reshoring

Reshoring in de maak industrie. De productie van halffabricaten is jarenlang uitbesteedt naar lage lonen landen. Hiervoor is over het algemeen één reden; De prijs. Het uitbesteden naar lage lonen landen wordt “offshoring” genoemd. Iedereen kent natuurlijk AliExpress en of een vergelijkbare website. Voor diegene die wel eens producten via dergelijke websites heeft aangeschaft is de vergelijking tussen reshoring en offshoring eenvoudig. Vergelijk AliExpress maar met Coolblue.

Bovenstaande vergelijking is natuurlijk niet volledig in lijn met het reshoring van de productie van kunststof halffabricaten. Toch is de vergelijking wel interessant. Met name het stukje “prijs”. Veel Nederlandse bedrijven denken dat China goedkoper is dan Nederland. In principe klopt dit als je naar alleen de productprijs kijkt. Kijk je naar alles daaromheen dan is binnenlandse productie niet per definitie duurder. In bovenstaande tabel zie je geen “leverbetrouwbaarheid” staan. Uit opinie peilingen onder onze opdrachtgevers is gebleken dat leverbetrouwbaarheid een belangrijke factor is in het besluit om onderdelen in Nederland te laten maken. Naast leverbetrouwbaarheid is ook de levertijd en kwaliteit een doorslaggevende factor. Zeker tijdens de corona crisis, waar we middenin zitten, blijft het een gok wanneer er onderdelen gemaakt/verscheept worden vanuit China naar Nederland.

Prijs Lasersnijden

Onze prijs van lasergesneden onderdelen is, ook bij grotere aantallen, concurrerend met de prijzen uit China. De reden hiervoor is vrij simpel. Wij produceren met kwalitatief betere en snellere machines. Hierdoor kunnen we meer produceren in dezelfde tijd en is de foutmarge lager. Daarnaast is het verschepen van onderdelen uit China vele malen kostbaarder dan wanneer wij een pakket/pallet moeten versturen. De grondstofprijzen in Nederland zijn wel iets hoger in vergelijking met de prijzen in China. Uiteraard is de prijs niet alleen opgebouwd uit het lasersnijden van een kunststof onderdeel en de verzendkosten. Als de kwaliteit niet goed is of de onderdelen komen te laat binnen is de potentiele kostenbesparing teniet gedaan.

Levertijd binnenlandse Productie

Voor kleine opdrachten hanteren wij een levertijd van tussen de 4 en 7 werkdagen. Wij zien een opdracht als een kleine opdracht wanneer deze minder dan 4 tot 8 uur in beslag neemt. Voor grotere opdrachten is deze levertijd meestal ook mogelijk. Wij willen altijd op tijd kunnen leveren en zetten hier groot op in. We leveren ook lasergesneden onderdelen aan andere landen binnen de EU met vergelijkbare levertijden. Afhankelijk van de order grootte moet je in China al gauw denken aan minimaal 14 dagen, dit is zeer snel. Meestal loopt de levertijd echter op tot 30+ dagen.

Leverbetrouwbaarheid

Naast de korte levertijd is de leverbetrouwbaarheid door ons beter te garanderen. Wij werken met één enkele vervoerder. Een buitenlandse leverancier moet, noodgedwongen, gebruik maken van meerdere vervoerders. Wij leveren de pallet aan DHL, DHL bezorgd de pallet bij jouw. Bij een buitenlandse opdrachtgever is het iets gecompliceerder. Daarnaast valt er nogal eens een container van een schip. Indien je een opdracht bij ons neerlegt die echt spoed heeft, kunnen we daarnaast nog andere maatregelen nemen. Zo kunnen we de onderdelen zelf brengen, je kunt ze zelf ophalen of we schakelen een koeriersdienst in.

Kwaliteit halffabricaten

In het buitenland worden uiteraard ook kwalitatief uitstekende onderdelen geproduceerd. Toch is de kwaliteitscontrole vaak discutabel. Wij hanteren een strikte methode als het gaat om kwaliteitscontrole. Zo worden de onderdelen die wij produceren altijd op kwaliteit gecontroleerd. De controle vindt, afhankelijk van de opdracht, zowel tussentijds als na productie plaats. De kwaliteitscontroleur is nooit dezelfde persoon als diegene die de onderdelen heeft gemaakt. Het komt niet vaak voor maar mocht het daarnaast zo zijn dat de onderdelen toch niet aan de verwachtingen voldoen. Dan produceren we ze kosteloos overnieuw.

Reshoring voordelen op een rijtje:

  1. De levertijd is korter,
  2. Binnenlandse service is beter,
  3. Garantie op goede producten,
  4. Leverbetrouwbaarheid is hoger,
  5. Geld blijft in Nederland,
  6. Onderdelen worden niet gekopieerd voor eigen gebruik,
  7. De prijs is concurrerend.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.