POM-C onderdelen laten lasersnijden of frezen

In de wereld van kunststoffen neemt POM-C, of Polyoxymethyleen Copolymeer, een speciale plaats in dankzij zijn unieke eigenschappen en toepassingen. Dit technisch thermoplastisch materiaal is niet alleen veelzijdig in gebruik, maar ook uiterst geschikt voor bewerking met onze bewerkingstechnieken. Zo laseren en frezen we dagelijks onderdelen van POM-C. Op deze pagina duiken we dieper in wat POM-C is, de eigenschappen, en hoe wij dit materiaal bewerken.

Wat is POM-C

POM-C is een engineering plastic en is bekend om zijn hoge mechanische sterkte, stijfheid, en uitstekende maatvastheid. Het is een copolymeervariant van Polyoxymethyleen (vandaar POM + de C er achter), wat resulteert in een materiaal dat zowel taai als flexibel is. Deze unieke samenstelling maakt POM-C ideaal voor precisieonderdelen in machines en apparaten. Wij produceren doorgaans onderdelen van POM-C voor de jachtbouw, machinebouw en automotive sector. POM-C lijkt wel een beetje op Nylon (PA), toch zijn het verschillende materialen. PA neemt hoofdzakelijk meer vocht op dan POM. Bekijk alle verschillen tussen POM-C en Nylon.

Eigenschappen van POM-C

Een van de meest opvallende kenmerken van POM-C is zijn uitstekende slijtvastheid, waardoor het een lange levensduur heeft. Het is ook bestand tegen veel chemische stoffen en heeft een lage vochtopname, wat bijdraagt aan zijn maatvastheid onder verschillende omstandigheden. Bovendien heeft POM-C een lage wrijvingscoëfficiënt en een goede elektrische isolatie. Al deze eigenschappen maakt POM-C een veelgebruikt materiaal in verschillende sectoren! Wij produceren bijvoorbeeld veel onderdelen voor de offshore sector als metaalvervanger. Het is lichter dan metaal en het roest niet.

Laseren van POM-C

De Laser Frezer specialiseert zich in het laseren van POM-C tot een dikte van ongeveer 15 mm en een lengte van maximaal 3000 mm. De maximale breedte hangt af van de afmeting van het basismateriaal. Meestal is dit tussen 620 en 1000mm. Toch zijn de meeste onderdelen die we maken veel kleiner dan de maximale afmetingen. Dankzij de nauwkeurigheid van onze lasertechnologie kunnen we complexe vormen en fijne details voor je produceren. Het laseren van POM-C is ideaal voor het maken van nauwkeurige onderdelen voor technische toepassingen.

Frezen van POM-C

Naast laseren, hebben we ook veel ervaring in het frezen van POM-C. Onze freesmogelijkheden gaan tot een maximale grootte van 1000×600 mm, met een dikte tot 500 mm. Frezen is bijzonder geschikt voor het produceren van complexe, driedimensionale vormen. Door de uitstekende maatvastheid van POM-C kunnen we zeer nauwkeurige onderdelen produceren. Dit frezen doen we op onder andere Haas CNC machines. Heb je onderdelen nodig die gedraaid moeten worden? Ook daarbij helpen we je graag!

Toepassingen van POM-C

Door zijn veelzijdigheid en duurzaamheid is POM-C geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Je kunt hierbij denken aan de automobielindustrie, elektronica, precisie-engineering, en in de productie van kleine tandwielen, glijlagers, en andere bewegende delen. De mogelijkheid om POM-C te laseren en te frezen maakt het ideaal voor op maat gemaakte onderdelen en prototypes. Je kunt bij ons kiezen tussen laseren en frezen, toch hebben beide productie methodes hun eigen beperkingen. Mocht een onderdeel met beide methoden geproduceerd kunnen worden dan kiezen wij de voordeligste optie.

Conclusie

POM-C is een materiaal dat uitblinkt in zowel veelzijdigheid als prestaties. Bij De Laser Frezer zetten we onze ervaring met laseren en frezen in om de unieke eigenschappen van POM-C voor jou te laten werken. Wij zoeken naar de beste productie methode voor jouw POM-C onderdelen. Hierdoor kunnen we je hoogwaardige, voordelige en op maat gemaakte oplossingen bieden. Of het nu gaat om kleine, complexe onderdelen of grote, robuuste componenten, POM-C en De Laser Frezer bieden de kwaliteit en betrouwbaarheid die je nodig hebt.