Foam lasersnijden (PE)

Door onze lasersnijmachines kan PE foam in verschillende vormen en maten worden gemaakt. Foam Lasersnijden is een snel proces waardoor de kostprijs van het eindproduct zeer concurrerend is. Wat maken wij zoal van PE Foam? Denk hierbij eens aan product presentaties, transportbescherming, bescherming voor de fotocamera maar ook bijvoorbeeld de inlays voor gereedschapskisten. Doormiddel van dit materiaal in combinatie met lasersnijden kunnen we uiterst secuur te werk gaan en kunnen we de kleinste schroefjes of juist de grootste onderdelen goed beschermd wegzetten. Of het nu om een gereedschapslade, een koffer of een display gaat, elke verpakking op maat is mogelijk.

Foam lasersnijden en toepassen

Stichting Aap had voor een specialistische weegschaal een beschermende schuimverpakking nodig. Deze weegschaal wordt gebruikt op verschillende locaties en moet daarom regelmatig getransporteerd worden. Aan ons werd de vraag gesteld of hun idee uitvoerbaar was. Hierop hebben wij alle verpakkingseisen en gebruiksomstandigheden in kaart gebracht, om uiteindelijk te bepalen welk materiaal het meest geschikt is. PE Foam bleek hiervoor het juiste materiaal te zijn, dit materiaal is erg stabiel, heeft een luxe uitstraling en is zeer goed te lasersnijden. Een op maat gemaakte inlay van PE schuim biedt de juiste bescherming aan de gereedschappen tijdens het transport. Een goed passende inlay voorkomt dat producten verschuiven tijdens het transport en voorkomen dat het product direct defect raakt bij een val of botsing. Door verschillende lagen PE foam op elkaar te lijmen, hebben we dieptes gecreëerd. Met deze diepte kunnen we zoveel spelen als we willen, zodat elk onderdeel perfect in de inlay past. Omdat we gebruik maken van onze lasersnijmachines, krijg je een zeer gladde snijkant waardoor de onderdelen strak in de uitsneden te klemmen zijn.

Eerlijk is eerlijk, het resultaat mag er zijn!

Foam inlay voor koffer

Foam Lasersnijden voor Verpakkingsindustrie

PE foam word veel gebruikt in de verpakkingsindustrie. De vormvrijheid en flexibiliteit van het lasersnijden is een groot voordeel voor de verpakkingsindustrie. We kunnen eenvoudig met veranderingen omgaan. Het foam dat we gebruiken is standaard een luxe PE foam. Het is goed bestand tegen chemicaliën en laat geen vloeistoffen door. Hierdoor is het perfect toepasbaar voor het beschermen van vele producten. Door onze aanzienlijke voorraad en bewerkingsmogelijkheden kunnen wij soepel inspelen op de behoefte van de klant. Of het nu om grote of kleine aantallen gaat, wij denken graag met je mee.

Advies

Heb jij een vraagstuk met betrekking tot het verpakken van producten? Onze product engineers staan voor je klaar om de beste inlays/inserts voor jouw situatie te ontwikkelen. Wij fabriceren prototypes, 0-series en productie series.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden m.b.t. inlays? Neem gerust contact met ons op.

Foam lasersnijden binnen de gehele EU

Naast onze afnemers in Nederland en België helpen we steeds meer klanten buiten deze landen. Onze Engelstalige en Duitstalige klanten verwijzen wij graag door naar DLF Plastics.