De Laser Frezer

De Laser Frezer is jouw totaalleverancier op het gebied van lasergesneden kunststof onderdelen. Met expertise op het gebied van een groot aantal kunststoffen. Wij produceren halffabricaten, onderdelen en eindproducten van zowel technische als designkunststoffen.

Wat doet De Laser Frezer?

De Laser Frezer is fabrikant van kunststof halffabricaten. Door middel van lasersnijden en freestechniek worden kunststof onderdelen geproduceerd voor onze opdrachtgevers. Wat ons uniek maakt is dat we snel leveren binnen strikte toleranties. In onze werkplaats kunnen we eenvoudig opschalen naar volcontinu (24/7) productie. Doorgaans produceren wij geen eindproducten. Dit betekent dat de onderdelen die we lasersnijden voornamelijk worden gebruikt ín eindproducten. Een uitzondering hierop is onze productie van schuimverpakkingen en inlays. Deze produceren wij en assembleren we eventueel ook tot eindproduct. Qua materialen die we lasersnijden moet je denken aan kunststoffen in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld HDPE, PMMA en POM. Bekijk hier alle kunststoffen die we lasersnijden.

Machinepark

Om aan de vraag te kunnen voldoen beschikken we over een ruim machinepark. Onze gemiddelde levertijd is tussen de 4 en 7 werkdagen. Om deze levertijden te kunnen halen hebben we altijd minimaal één machine klaar staan om spoedopdrachten uit te voeren. Deze machine wordt uiteraard gewoon gebruikt voor ingepland werk maar hiermee kunnen we als het nodig is dus capaciteit vrij maken.

Laser 1 BRM 90130

Dit is een gesloten machine met een laservermogen van 100Watt. Onze BRM 90130 lasermachine heeft een werkbereik van 90x130cm (lengte x breedte) en circa 30cm in de hoogte. Deze machine gebruiken we voor dunne kunststof onderdelen met een maximum van 10mm. Doordat de snijtafel in hoogte verstelbaar is, worden op deze machine ook besturingskasten van bijvoorbeeld ABS bewerkt.

Laser 2 BRM 100160

Ook Laser 2 is een gesloten machine maar dan met een vermogen van 150Watt. Deze machine heeft een hoger vermogen en een groter werkbereik dan onze 90130 machine. Laser 2 wordt ingezet voor het lasersnijden van technische kunststoffen. Door zijn breedte van 160cm, kunnen we bijvoorbeeld HDPE platen in de volle breedte in één keer bewerken. Laser 2 heeft door middel van diverse aanpassingen de mogelijkheid om door dikke kunststof platen te snijden. POM en HDPE tot 16 mm.

Laser 3 BRM 150300

De 3e lasermachine is een grootformaat portaal laser. Ook deze machine heeft een werkbereik van 155x308cm. Op deze machine kunnen we volle platen HDPE lasersnijden. Ook Laser 3 heeft een vermogen van 150Watt. Deze machine wordt ingezet voor platen tot 20mm dik. De orders waarbij volle platen moeten worden opgesneden, worden hoofdzakelijk op deze machine uitgevoerd.

Laser 4 BRM 150300

De 4e lasermachine is ook een grootformaat portaal laser. Nagenoeg identiek aan laser 3. Deze machine heeft ook een werkbereik van 150x300cm. Op deze machine kunnen we volle platen HDPE lasersnijden. Ook Laser 4 heeft een vermogen van 150Watt. Deze machine wordt ingezet voor platen tot 20mm dik.

Laser 5 BRM 90130

Dit is een gesloten machine met een laservermogen van 150-180Watt. Deze lasermachine heeft, net als laser 1, een werkbereik van 90x130cm (lengte x breedte) en circa 30cm in de hoogte. Deze machine heeft een groot vermogen waardoor deze machine veel wordt gebruikt voor dikkere kunststoffen.

Laser 6 Triumph Fiber Laser

Dit is een gesloten machine met een laservermogen van 50 Watt. Deze machine wordt hoofdzakelijk gebruikt om onderdelen te markeren.

DLFCNC 13-25

Onze vlakbedfreesmachine is een DLFCNC met een spindle vermogen van 5kw. Het maximale toerental van de spindle is 30.000 toeren. Deze machine wordt gebruikt voor de productie van inlays en schuim onderdelen. Het bewerkbaar oppervlak is 130x250cm. De maximale hoogte is 40cm, maar in de praktijk bewerken we geen foam dat dikker is dan 10 á 15cm. Deze machine wordt tevens voor het snijden van rubber gebruikt.

Haas VF2Y en Haas VF2

De Haas VF2 is een verticaal bewerkingscentrum, hiermee kunnen technische kunststoffen in diverse vormen worden gefreesd. Door de automatische toolchanger kunnen onderdelen vol-automatisch van verschillende bewerkingen worden voorzien. De bewerkbare grootte is 508x508x762mm.

Haas VF3

De Haas VF3 is net als zijn kleinere broertje een verticaal bewerkingscentrum, hiermee kunnen ook technische kunststoffen in diverse vormen worden gefreesd. Door de automatische toolchanger kunnen onderdelen vol-automatisch van verschillende bewerkingen worden voorzien. De bewerkbare grootte is alleen groter namelijk 1000x508x635mm.

Harwi Piranha 2150 (verlengde versie)

We hebben een platenzaag waarmee we kunststof platen op maat zagen. Deze platenzaag kan standaard 4meter platen bewerken, maar wij hebben een verlengde versie aangeschaft. Hierdoor kan onze wandzaag platen van 215x600cm nauwkeurig op maat zagen. Naast het direct leveren van kunststof platen op maat, gebruiken we deze machine ook om de platen op maat te maken zodat ze op de lasermachines passen.

Software en Planning

Naast bovenstaande machines hebben we nog diverse andere machines voor onder andere intern transport en plaat bewerking/handling. Ons software en planningsysteem zorgt voor de optimale gebruikers ervaring voor onze opdrachtgevers en voor optimale vulling van onze machines. Het software systeem is door onszelf ontwikkeld. Hierin worden klantgegevens uit bestaande databases direct naar de machine en de machineoperator gestuurd. De instellingen voor de betreffende materialen worden automatisch in de machine geladen, waardoor de foutmarge tot een minimum wordt beperkt. Ook geeft de software aan de hand van het aantal machine uren aan wanneer er onderhoud uitgevoerd moet worden en de machine dus uit bedrijf is. Mede door dit systeem is onze leverbetrouwbaarheid bijna 100%!

  • Gemiddelde levertijd van 4-7 werkdagen
  • Hightech bewerkingsmachines
  • 145 Soorten kunststof voorradig
  • 1148m² Productieruimte
  • Zowel diepe als brede Technische kennis.
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

Rob Tangenberg, oprichter De Laser Frezer

We komen af en toe in de krant

De Laser Frezer in de Krant

(Klik op het artikel om het te lezen)

Ontstaan De Laser Frezer

Ons bedrijf is ontstaan door een samenloop van omstandigheden. De oprichter van De Laser Frezer, Rob Tangenberg, is een uitvinder en productieman in hart en nieren. Hij bedenkt regelmatig technische oplossingen voor alledaagse problemen. In eerste instantie werden nieuwe producten met behulp van een 3d printer gefabriceerd, maar dit bleek vrijwel direct een erg langzaam proces. Daarom werd al snel naar een alternatief gezocht. Voor de productie van adapt-r, één van Rob’s uitvindingen, maakte hij veelvuldig gebruik van diverse lasergesneden onderdelen. Naast adapt-r ontwikkelde Rob 360 draaiplateaus, voor de seriematige productie hiervan zou een eigen lasersnijmachine een vereiste zijn. Uiteindelijk werden er hiervoor twee lasersnijmachines aangekocht die, na ca 1,5 jaar productie, ook de start van De Laser Frezer betekenden.

Door het vele extra werk wat De Laser Frezer teweeg bracht werd in 2019 een gedeelte van het draaisplateau assortiment afgestoten en overgedragen naar een gespecialiseerde 360 graden fotografie partij.

Het innovatieve karakter van het gehele team van De Laser Frezer heeft voor een stabiele groei gezorgd. Zo word er continu geleerd en passen we bijna overal systemen toe. In het begin werden er enkele orders per week verwerkt en anno 2020 verwerken we op piekmomenten soms meer dan 50 orders op een dag. Waar nodig wordt bijgestuurd, zo proberen we de beste klantervaring mogelijk te maken. We horen graag het advies van onze klanten om onze dienstverlening te verbeteren.

Diensten

Naast het (seriematig) lasersnijden van kunststof onderdelen, wat onze corebusiness is, kunnen klanten ook bij ons terecht met technische vraagstukken. Zo tekenen wij schetsen voor onze klanten uit en denken we mee met technische uitdagingen. Er zijn vele soorten kunststoffen en deze gedragen zich allemaal anders, elk type kunststof heeft unieke eigenschappen. We denken graag mee over de meest geschikte oplossing. Hierbij houden we uiteraard rekening met het uiteindelijke doel en het beschikbare budget.

Totaal leverancier

Bij ons kun je online al je lasergesneden kunststof onderdelen bestellen. Onze XL machines kunnen onderdelen fabriceren tot een lengte van 3000mm. Onze kleinste Co2 laser snijdt tot maximaal 20 mm acrylaat, en heeft een bewerkbaar oppervlak van 900x1300mm. Voordeel van deze kleine lasersnijder is dat de hoogte van de werktafel tot ca 50cm kan zakken. Hierdoor kunnen er, naast plaatwerk, ook grote en dikkere onderdelen in gesneden en gegraveerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de nabewerking van spuit-giet onderdelen.

Voor de voedingsmiddelen industrie maken we veelvuldig rubberen en siliconen onderdelen. Een voorbeeld hiervan zijn pakkingen en flexibele afdichtingen. Afhankelijk van de dikte van het materiaal kunnen we het ook voor je buigen. In de regel geldt dat materialen dunner dan 3mm gebogen kunnen worden. Onze buigmachine kan theoretisch gezien 2500mm buigen, in de praktijk blijkt bij deze lengtes de kwaliteit van de buiging af te nemen. Als maximale buiglengte hanteren we bij een dikte van 1 mm ca 2000mm, bij 3mm dikte ca 1000mm. Uiteraard beantwoorden wij je vragen hieromtrent graag.

Persoonlijk contact

Met zowel brede als diepe technische kennis over lasersnijden en kunststoffen denkt ons team graag met je mee. Je zult ons waarderen door onze persoonlijke en heldere communicatie. Onze klantenservice is dagelijks bereikbaar tijdens kantooruren. Buiten kantooruren kan er een email gestuurd worden naar info@delaserfrezer.com of er kan gebruik worden gemaakt van de online chat functie. Neem bij vragen en of opmerkingen altijd contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

Ons team bestaat uit 8 gedreven mensen

Meer weten?

Wil je meer weten over lasersnijden? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Je kunt uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen voor een offerte, advies of voor meer informatie. Neem contact met ons op via Chat, bel:+31-528-301-222 of e-mail naar info@delaserfrezer.com

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Of contact ons voor advies.