Handleiding LONAS

Een stap voor stap handleiding van ons online offerte systeem.

Inloggen

Na het inloggen in ons offerte systeem LONAS zul je het volgende startscherm te zien krijgen. Om te beginnen met het maken van je eigen offerte klik je simpelweg op “start” om vervolgens alle stappen te doorlopen.

Heb je nog geen inloggegevens? Vraag deze dan snel en gemakkelijk aan!

Leveringsopties

Wanneer je op het startscherm “Start” hebt aangeklikt, kom je op het volgende scherm. Hier wordt gevraagd wat voor soort bewerking er moet worden uitgevoerd, deze staat standaard op “Laser”. Vervolgens heb je de keus om in te vullen binnen hoeveel dagen je een order graag wilt ontvangen. Minimaal bedraagt dit 4 werkdagen. Heb je een spoedorder? Neem dan snel persoonlijk contact met ons op.

Ten slotte wordt gevraagd waar een order heen verstuurd mag worden bij akkoord. Hier heb je de keus om de onderdelen zelf op te halen of te laten bezorgen in Nederland of België.

Zodra alles naar wens is ingevuld klik je op “Continue” om naar de volgende stap te gaan.

Materiaal kiezen

Na het invullen van de informatie over de levering krijg je de stap waar je het te snijden materiaal uit kunt kiezen. Kies het gewenste materiaal, kleur en dikte. Kun je een materiaalsoort niet vinden? Laat ons dit vooral weten!

Tekening Uploaden

Selecteer bij de volgende stap de tekening die je wilt laten snijden. Kies simpelweg de juiste tekening (DXF of DWG) en upload deze naar het systeem. Wanneer een tekening is geüpload verschijnt deze op dezelfde pagina. Wil je meerdere onderdelen laten snijden? Geen probleem, upload eenvoudig de andere te snijden onderdelen op dezelfde manier. Tenslotte kun je per onderdeel aangeven om hoeveel stuks het gaat.

Heb je alle tekeningen geüpload? Klik op “Continue” om naar de laatste stap te gaan.

Onderdelen Lijst

Na het uploaden zul je een lijst met de onderdelen die je hebt geüpload zien. Per onderdeel kun je hier controleren hoeveel stuks er zal worden geoffreerd, uit welk materiaal/kleur/dikte het onderdeel moet worden gesneden en een tekening van het geüploade onderdeel. Hier kun je via de knop “Add More Parts” andere onderdelen toevoegen. Stel dat je bijvoorbeeld een verkeerde tekening hebt geüpload, kan je deze eenvoudig verwijderen door op “Delete” te klikken vooraan bij het desbetreffende onderdeel.

Wanneer je de onderdelen hebt gecontroleerd en tevreden bent klik je op “Calculate” om de vrijblijvende offerte te genereren.

Gegenereerde Offerte

Vervolgens rekent het systeem de prijs voor de onderdelen uit en genereert een offerte. Hier heb je drie opties om uit te kiezen:

  1. “Send Quote”; Bij het klikken op deze knop zal de offerte worden verstuurd naar het e-mailadres waarmee is ingelogd. In de mail zal de offerte als PDF worden bijgevoegd. Tevens vind je een link waarmee je eenvoudig de offerte kunt omzetten naar een order.
  2. “View Quote”; Wanneer je klikt op deze knop zal een nieuw tabblad openen waar de offerte te zien is.
  3. “Place Order”; Na het zien van de offerte kun je via deze knop de offerte omzetten naar een order. Wij krijgen hier een melding van waarna wij de order bevestigen.

Vragen?

Kom je er niet helemaal uit of heb je andere vragen voor ons? Laat het ons weten! Wij staan klaar om je te helpen.