PMMA – Lasersnijden

Acrylaat – Plexiglas

PMMA lasersnijden

Voor diverse sectoren lasersnijden wij de bekende kunststof PMMA. Jij kent het waarschijnlijk onder de naam Perspex, Plexiglas of Acrylaat. Van alle kunststoffen die wij lasersnijden staat PMMA op de 2e plaats van meest bewerkte kunststoffen. Maar waarom is juist dit materiaal zo geliefd als het gaat om het bewerken en het gebruik ervan? Acrylaat is echt super mooi te lasersnijden! De randafwerking is subliem en de nauwkeurigheid van het lasersnijden is super! Daarnaast is PMMA ook gewoon een mooi materiaal. PMMA laat 92% van het licht door en is 25 keer sterker en slag vaster dan glas. Dit maakt acrylaat een zeer goede glasvervanger. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt voor transparante beschermkappen en bijvoorbeeld POS displays.

Wij laseren PMMA tot een dikte van 20 a 30mm. Of we jou onderdeel tot 30mm kunnen lasersnijden hangt af van jouw ontwerp.
Heb je andere vormen, of juist dikker PMMA nodig? Wij frezen PMMA tot 100mm dik!

 • Levering in Nederland en België
 • PMMA lasersnijden tot ca 30mm
 • Persoonlijk advies
 • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
 • 1000+ tevreden klanten
 • PMMA zowel lasersnijden als lasergraveren

Binnen 1 werkdag een offerte

Acrylaat lasersnijden volgens jouw specificaties

Op zoek naar een leverancier die acrylaat onderdelen volgens jouw specificaties kan lasersnijden? De Laser Frezer heeft ruime ervaring in het lasersnijden van onderdelen uit acrylaat. Met onze Anti-Forte lasersnij-techniek worden randen zeer strak en nauwkeurig gesneden. Wil je één onderdeel, een nul-serie of een grote serie laten produceren? Als je je tekeningen naar ons opstuurt zorgen wij voor een passende offerte. Doorgaans kunnen wij je onderdelen al tussen 4 a 7 dagen leveren. Uiteraard kun je korting op je order krijgen als je er langer op kunt en wilt wachten. Bel of mail ons hierover! Moeten wij met je meedenken wat betreft de productie van kunststof onderdelen? Neem gerust contact met ons op, wij ondersteunen je graag.

Voordelig acrylaat lasersnijden

Laat je PMMA door De Laser Frezer lasersnijden

Plexiglas freesletters

Voordelen van PMMA

PMMA kent vele voordelen als het gaat om het bewerken en het gebruik ervan. Doordat acrylaat zich makkelijk in verschillende vormen laat snijden, is het uitermate geschikt in de reclamesector voor het maken van bijvoorbeeld logo’s, gevelbelettering, displays en andere soorten Signing. Een extra voordeel is dat het lasersnijden de randen tegelijkertijd polijst, waardoor nabewerking niet nodig is. Veel Reclamebureau’s en standbouwers maken hierom gebruik van dit materiaal.

Doordat het 92% licht doorlaat, licht van gewicht en weerbestendig is, komen we plexiglas ook vaak tegen in verschillende sectoren waar beglazing de nodige af- en bescherming biedt.

Breed inzetbaar

Een PMMA plaat is eenvoudig in allerlei vormen te produceren en laat zich zeer mooi lasersnijden tot een dikte van ca. 30mm. Tevens kunnen wij acrylaat op maat leveren in diverse diktes en in meer dan 125 kleuren. Door dit uitgebreide assortiment is de vraag naar PMMA dan ook zeer groot in vele branches als bijvoorbeeld de Reclamewereld en Standbouw en zijn de toepassingen eindeloos!

Kunnen wij jou ook van dienst zijn in het realiseren van je ontwerp? Mail ons!

Kleurrijke kunststof

Acrylaat leveren wij in meer dan 125 soorten. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld dekkende-, transparante- en spiegelende kleuren. Maar natuurlijk ook de volledig heldere variant. Heb je een specifieke kleur nodig? Dan is die waarschijnlijk wel in acrylaat te verkrijgen. Wij kunnen Acrylaat in alle kleuren in diktes tot 30mm snijden. Hierbij geldt wel dat gedetailleerde vormen lastiger te lasersnijden zijn bij dikker materiaal.

Acrylaat GS & XT

Acrylaat wordt op twee manieren geproduceerd. Het kan namelijk worden gegoten (GS) en geëxtrudeerd(XT). Zoals je begrijpt hebben beide productie methodes voor- en nadelen.
Gegoten kwaliteit (GS) is sterker en beter te lasersnijden, maar ook duurder dan geëxtrudeerd. Daarnaast is de diktetolerantie van acrylaat GS minder nauwkeurig dan wanneer acrylaat geëxtrudeerd wordt. Standaard maken wij gebruik van de wat duurdere variant, namelijk de gegoten kwaliteit. We doen dit omdat het mooier te laseren is en daarna ook makkelijker te verwerken is. Is voor jou het budget belangrijk dan kunnen we uiteraard ook Acrylaat XT voor je lasersnijden.

Geëxtrudeerd is relatief goedkoop en wordt vaak ook budget acrylaat genoemd. Het is minder sterk en laat zich ook minder goed lasersnijden. De diktetolerantie is wel zeer nauwkeurig.

Acrylaat recyclen

Een groot voordeel van acrylaat is dat het goed te recyclen is. De gerecyclede versie heet Greencast. In theorie is acrylaat zelfs volledig recyclebaar. Wij zijn aangesloten bij een aantal recyclepartners en kunnen ook jouw acrylaat recyclen. Om het acrylaat te recyclen is het van belang dat we weten of het XT of GS is. Wij recyclen zelfs veel acrylaat gratis voor onze klanten.

Resultaat acrylaat lasersnijden

Acrylaat is uitermate geschikt om te lasersnijden. Het is de mooiste kunststof om te lasersnijden. De randen van je lasergesneden acrylaat onderdelen worden tijdens het lasersnijden gelijk gepolijst. Dit geeft een hoogglans resultaat op de snijrand.

Standaard folie

Doordat het materiaal vaak wordt gebruikt voor optische toepassingen is het fijn om te weten dat acrylaat standaard aan beide zijden wordt beschermd door folie. Op deze manier komt het onderdeel krasvrij aan. De folie is soms bijna onzichtbaar en zo lijkt het mogelijk dat er krassen op het materiaal zitten.

Wat we zoal maken voor onze klanten

Scheepsbouw

 • Bootramen

Industrie

 • Balkonbeglazing

 • Deurluifels

 • Kunststof wandpanelen

 • Omkasting voor computers

Reclame & Standbouw

 • Lichtbakken

 • Displays

 • Vitrinekasten

 • Logo’s en Signing

Hobby en Vrije tijd

 • Overkappingen

 • Wind- en geluidsschermen

 • Caravanvensters

In bovenstaand overzicht kun je zien hoe veelzijdig het materiaal PMMA is. Ben jij op zoek naar een oplossing? Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem contact met ons op.

Ontvang de beste prijs voor jouw kunststof gesneden onderdelen

Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven

Vul je gegevens in en upload je snijtekening. Je ontvangt vrijblijvend en zo snel mogelijk een offerte van ons.

  Wij kunnen met de bestandstypes .dxf en .dwg direct offertes genereren. Heb je geen snijtekeningen? Onze tekenaars kunnen indien nodig ook schetsen uitwerken.

  Ingediende tekening blijven jouw eigendom, wij gaan er discreet mee om en verwijderen tekeningen na de offerte vervaldatum.

  (Geen zorgen, wij respecteren je privacy)

  • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
  • 145 soorten kunststof voorradig
  • Persoonlijk advies
  • 16 hightech bewerkingsmachines
  • 1148m² productieruimte
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

  Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven.