PET-G Lasersnijden

Polyester

Een kunststof die voor veel mensen eigenlijk wel bekend is, zodra je weet wat er zoal van gemaakt wordt! Pet-G kent meerdere benamingen en wordt ook wel VIVAK, Spectar en Lumex genoemd .Wij lasersnijden PET-G onderdelen in oplages variërend van 1 tot 10.000+ voor bedrijven in Nederland en België. Door onze ervaring kunnen wij jouw PETG onderdelen produceren binnen zeer strikte toleranties. De PETG onderdelen en halffabricaten die we lasersnijden hebben geen nabewerking nodig. Deze kunststof lasersnijden wij dus gelijk tot inzetbaar halffabricaat. Zoals bij vele andere kunststoffen die met de laser zijn bewerkt, wordt de zaagsnede van PET-G ook helder en strak. Bij dikkere onderdelen, bijvoorbeeld dikker dan 5mm, zie je dat de zaagsnede wel iets minder strak wordt.

Polyester is sterker dan glas, maar ook lichter en kent goede brandeigenschappen. Vooral door deze brandeigenschappen kan dit materiaal veilig en duurzaam worden toegepast en is PET-G de enige kunststof, als het gaat om raamwerk, dat gebruikt mag worden op vliegvelden.

Afmetingen: 1500×3000 mm
Dikte: 0,25 – 8mm (Frezen tot 30mm)

 • Pet-G Lasersnijden tot 6 a 8mm
 • Levering in Nederland en België
 • Engeland en Duitsland
 • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
 • Persoonlijk advies
 • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

Binnen 1 werkdag een offerte

PET-G lasersnijden volgens jouw specificaties

Op zoek naar een leverancier die PET-G onderdelen volgens jouw specificaties produceert? De Laser Frezer heeft ruime ervaring in het lasersnijden van onderdelen uit PET-G. Met onze Anti-Vortex lasersnij-techniek worden randen zeer strak en nauwkeurig gesneden. Wil je één onderdeel, een 0-serie of een grote serie laten produceren? Door moeiteloos een tekening te uploaden ontvang je doorgaans binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte (die wij na akkoord binnen 4-7 dagen al kunnen leveren). Moeten wij met je meedenken wat betreft de productie van kunststof onderdelen? Neem gerust contact met ons op, wij ondersteunen je graag.

Hoe dik kun je PET-G Lasersnijden?

Deze vraag is even simpel als moeilijk te beantwoorden. Wat wil je uit laten snijden? Gemiddelde onderdelen kunnen wij tot een dikte van 6 a 8mm voor je uitsnijden. Zodra je kleine gaatjes van bijvoorbeeld 1mm in PETG van 8mm dik wilt laten lasersnijden dan zal dit niet goed gaan. Het gaatje kunnen we er wel in maken maar zal qua toleranties afwijken van de tekening. Gaatjes van 1mm doorsnede in een PETG onderdeel van 1mm dik is daar tegenover dan weer geen enkel probleem. Naast het lasersnijden van PETG kunnen we PETG frezen tot een dikte van ca 30mm. We kunnen ons voorstellen dat dit verwarrend is, daarom mag je ons altijd bellen en mailen voor advies!

PET-G lasersnijden

Laat PET-G door De Laser Frezer lasersnijden

PetG lasersnijden

Voordelen van PET-G

Het grootste voordeel van PET-G, is vooral de kracht van dit materiaal.

 • PET-G is zeer slagvast;
 • Kent een hoge stabiliteit;
 • Kent goede brandeigenschappen;
 • Is uitstekend bedrukbaar en levensmiddelen geschikt.

Heb je een ontwerp waar Pet-G ook van toepassing kan zijn? Wij denken graag met je mee. Contact ons!

Voordelen van PETG Lasersnijden

Het lasersnijden van PET heeft een aantal voordelen:

 1. Contactloos snijden, geen breuk of verschuivingen
 2. Hoge snijsnelheid
 3. Complexe vormen zijn eenvoudig uit te snijden
 4. Zeer smalle snijbreedte (gaat weinig materiaal verloren)
 5. Radiusvrije hoeken

Contactloos PETG snijden

Een van de grote voordelen van PETG lasersnijden is dat het contactloos gebeurt. Vooral bij dunne platen en folie lasersnijden is dit een uitkomst. Bij conventionele technieken, zoals frezen en snijden, komt het bewerkingsgereedschap in aanraking met het materiaal. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat een dunne plaat al snel zal verschuiven of breken als hier krachten op komen te staan. Bij lasersnijden is dit dus niet het geval. Je onderdeel ligt op het machine bed en de laserstraal snijdt hem contactloos uit. De kans op breuk en verschuivingen is dus minimaal!

Hoge snijsnelheid

Onze lasersnijmachines snijden super snel de meest uiteenlopende onderdelen uit. Hoe sneller een onderdeel geproduceerd kan worden, hoe goedkoper hij uiteindelijk wordt. Door de hoge snijsnelheid en dus ook de hoge productiesnelheid, ben je bij het lasersnijden over het algemeen dus minder kwijt dan bij conventionele bewerkingsmethoden.

Complexe vormen eenvoudig lasersnijden

De laserstraal is zeer dun, ongeveer 0,1×0,1mm. Hierdoor kunnen we zeer gedetailleerd vormen voor je uitsnijden. Wil je bijvoorbeeld een zeer gedetailleerd stencil laten lasersnijden? Geen enkel probleem! De meest gedetailleerde logo’s, displays of technische onderdelen kunnen we super snel in elk gewenste vorm lasersnijden. We moeten er wel bij vermelden dat we dikkere onderdelen, bijvoorbeeld 5mm of dikker, minder gedetailleerd uit kunnen snijden. Uiteraard staan we voor je klaar om naar jouw project te kijken!

Zeer smalle laserstraal

Zoals je hebt kunnen lezen is de laserstraal erg dun. Het voordeel hiervan is dat je zeer complexe vormen kunt uitsnijden. Daarnaast heeft deze zeer smalle laserstraal ook nog een ander voordeel. Er gaat namelijk heel weinig materiaal verloren. We kunnen jouw onderdelen erg dicht op elkaar plaatsen. Hierdoor kunnen we veel meer onderdelen uit dezelfde plaat halen, wat weer resulteert in een lagere kostprijs!

Radiusvrije hoeken

Nog een voordeel door de dunne laserstraal; we kunnen radiusvrije hoeken produceren! Normaal zit je vast aan een minimum radius van een frees machine. Bij lasersnijden heb je hier geen last van. We kunnen dus haakse hoeken produceren zonder radius! In de afbeelding hieronder zie je links de radiusvrije hoeken die we kunnen produceren met lasersnijden. Rechts zie je een radius in de binnen hoeken.

 

Dit is mogelijk tot een dikte van ca 8mm. Daarboven kunnen wij het niet voor je lasersnijden maar zullen we het moeten frezen.

Heb je een vraag over kunststof lasersnijden in het algemeen of specifiek over PET-G? Laat het ons weten!

Wat we zoal maken voor onze klanten

Reclame & Standbouw

 • Sign- en displaytoepassingen

Industrie

 • Beschermkappen voor machines

 • Medische verpakkingen en trays

 • Beveiligingsglas

Hobby en Vrije Tijd

 • Overkappingen

 • Vacuüm vorm gereed maken

In bovenstaand overzicht kun je zien hoe veelzijdig het materiaal PET-G is. Ben jij op zoek naar een oplossing? Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem contact met ons op.

Ontvang de beste prijs voor jouw kunststof gesneden onderdelen

Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven

Vul je gegevens in en upload je snijtekening. Je ontvangt vrijblijvend en zo snel mogelijk een offerte van ons.

  Wij kunnen met de bestandstypes .dxf en .dwg direct offertes genereren. Heb je geen snijtekeningen? Onze tekenaars kunnen indien nodig ook schetsen uitwerken.

  Ingediende tekening blijven jouw eigendom, wij gaan er discreet mee om en verwijderen tekeningen na de offerte vervaldatum.

  (Geen zorgen, wij respecteren je privacy)

  • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
  • 145 soorten kunststof voorradig
  • Persoonlijk advies
  • 16 hightech bewerkingsmachines
  • 1148m² productieruimte
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

  Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven.