Pakkingen op maat – Lasersnijden

Pakkingen op maat van Aramide & Cellulose

Steeds vaker wordt er voor gekozen om kunststof halffabricaten niet meer te frezen maar om de halffabricaten door ons te laten laser snijden. Daarnaast merken wij dat er ook een verschuiving plaats vindt in “pakking wereld”. Namelijk tussen het traditioneel snijden met een plotter naar het lasersnijden van pakkingen. Ook zien we dat er steeds meer pakkingen gelaserd worden in plaats van de aloude stans techniek. De reden hiervan is denk ik vrij simpel. Onder andere doordat pakkingplaat door middel van lasersnijden nog nauwkeuriger en sneller bewerkt kan worden, maar vooral ook omdat er veelal een netter resultaat ontstaat. Het resultaat van een snellere productietijd zijn lagere kosten. Ondanks de hogere productiesnelheid is de nauwkeurigheid uitstekend. Bij lasersnijden wordt er een geconcentreerde “lichtstraal” met een hoog vermogen op het materiaal geschenen. Hierdoor verdampt het materiaal, dat wordt beschenen, razendsnel. Het plaatmateriaal ligt tijdens het lasersnijden op de machine maar verder wordt het materiaal niet aangeraakt door bijvoorbeeld een frees. Lasersnijden gebeurt dus contactloos. 

 • pakkingen lasersnijden van 0,25 – 1,5mm
 • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
 • Persoonlijk Advies
 • Levering in Nederland en België
 • Van ontwerp tot productie

Verschillende pakkingsmaterialen

Lasersnijden van pakkingen is geschikt voor diverse pakkingmaterialen. Qua standaard kunststoffen maken wij pakkingen van onderstaande materialen.

Klik op de link om meer over die materialen te weten te komen. Als je op deze pagina blijft vertellen we je alles over Aramide en Cellulose pakkingen.

Aramide en Cellulose

Aramide en Cellulose worden beiden veel gebruikt in de automotive-branche maar ook in bijvoorbeeld chemische industrie. Beide materialen zijn uitstekende afdichters. Wel zit er verschil tussen deze materialen. Ook bestaat er bijvoorbeeld Aramide met metaal kern. Dit kunnen wij niet bewerken met onze lasersnijmachines. De reden hiervoor is dat de metaalkern te veel hitte (licht) absorbeerd waardoor het materiaal verbrand/verkleurd en smelt.

Aramide zonder metaal kern

Aramide zonder metaal kern wordt veel gebruikt voor pakkingen in oldtimers, motoren, brommers en auto’s. Dit materiaal is uitstekend bestand tegen chemicalien. Het temperatuurbereik van aramide zonder metaal kern is 300 graden celcius en kan piekbelastingen van 350-380 graden celcius aan. Toch adviseren wij om onder deze temperatuur te blijven. Heb je een pakkingmateriaal nodig die wel warmer dan 300 graden mag worden dan adviseren we je de Aramide met metaal kern te nemen. Hiervoor zal je dus wel een andere leverancier moeten vinden.

Aramide zonder metaalkern is geschikt voor direct en indirect contact met vloeistoffen. Bijvoorbeeld anti corrosie middelen, olie (mineraal en synthetisch) en brandstoffen maar ook bijvoorbeeld water en koelwater/antivries.
Wij leveren dit materiaal in verschillende diktes:

 • 0,30mm
 • 0,50mm
 • 0,75mm
 • 1,00mm
 • 1,50 mm

Alle bovenstaande diktes hebben een maximale plaat afmeting van 1500x500mm.

pakkingen op maat

Mini pakking op maat

Cellulose Pakkingpapier

Cellulose is alleen verkrijgbaar zonder metaal kern. Cellulose wordt net als Aramide veel gebruikt voor pakkingen in oldtimers, motoren, brommers en auto’s. Ook dit materiaal is uitstekend bestand tegen chemicalien. Het temperatuurbereik van cellulose is met 120 graden celcius wel een stuk lager dan Aramide. Heb je een pakkingmateriaal nodig die wel warmer dan 120 graden mag worden dan adviseren we je de Aramide pakking te nemen. Aramide is ten opzichte van Cellulose iets duurder.

Cellulose is geschikt voor direct en indirect contact met vloeistoffen. Bijvoorbeeld anti corrosie middelen, olie (mineraal en synthetisch) en brandstoffen maar ook bijvoorbeeld  koelwater en antivries.
Wij leveren dit materiaal in verschillende diktes:

 • 0,25mm
 • 0,50mm
 • 0,75mm
 • 1,00mm
 • 1,50 mm

Alle bovenstaande diktes hebben een maximale plaat afmeting van 2500x500mm.

Pakkingen op maat

Laat Pakkingen door De Laser Frezer lasersnijden

Cellulose en Aramide pakkingen in de praktijk

Zoals je in bovenstaand overzicht hebt kunnen lezen zit er qua materiaal eigenschappen geen groot verschil tussen Cellulose en Aramide. Het grootste verschil is het temperatuurbereik. Daarom zie je ook dat beide materialen voor dezelfde toepassingen worden gebruikt. Zo vind je zowel Aramide en Cellulose terug in onderstaande verbindingen:

 1. As-afdichtingen
 2. Flensverbindingen
 3. Waterpompen
 4. Brandstofpompen
 5. Carburateurs

Voor gebruik bij hogere temperaturen dan 120 graden is Cellulose niet geschikt. Daarvoor wordt aramide gebruikt.

Ook heeft Aramide een robuustere uitstraling op het moment dat je de pakking in de hand hebt. Het zegt natuurlijk niks als de pakking eenmaal geïnstalleerd is maar qua uiterlijk en gevoel ziet en voelt Aramide gewoon degelijker aan.

Pakking cellulose

Voordelen van Pakkingen op maat lasersnijden

Zoals bij vele nieuwe technieken bieden ze voordelen ten opzichte van oude technieken. Waarom zal je anders overstappen? Van oudsher worden pakkingen voornamelijk gesneden met een snijplotter en ze worden gestanst. Beide technieken zijn uiteraard prima technieken maar toch heeft lasersnijden een aantal voordelen. Deze voordelen gelden niet alleen voor het snijden van pakkingen maar ook voor andere materialen.

De voordelen van pakkingen lasersnijden in plaats van plotten/stansen:

 1. Hoge snijsnelheid,
 2. Complexe vormen zijn eenvoudig uit te snijden,
 3. Strakke zaagsnede (geen Ravels),
 4. Zeer smalle snijbreedte (gaat weinig materiaal verloren)
 5. Radiusvrije hoeken
 6. Contactloos (minder kans op breuk)

De complete voor- en nadelen van kunststof lasersnijden hebben we hier uitgeschreven.

Nadelen

 1. Temperatuur inbreng, de laser is warm hierdoor kan pakking verkleuren op de snijrand
 2. Metalen kern pakkingen zijn niet mogelijk met lasersnijden door te veel warme inbreng

Pakkingen op maat per branche

Automotive

 • Pakkingen voor oldtimers

 • Ontwerp van pakkingen

 • Pakkingen voor diverse motor en brandstof onderdelen

Industrie

 • Pakkingen voor koelerbanken

 • Pakkingen voor fornuizen

 • Pakkingen voor tandwielkasten

We merken dat er veel pakkingen niet meer leverbaar zijn door de originele fabrikant. Wij kunnen pakkingen tekenen en ontwerpen.

 • Heb jij het origineel nog? Wij tekenen de pakking na.
 • Heb je alleen het onderdeel waar de pakking op moet? Wij ontwerpen je pakking

Neem contact met ons op.

Ontvang de beste prijs voor jouw kunststof gesneden onderdelen

Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven

Vul je gegevens in en upload je snijtekening. Je ontvangt vrijblijvend en zo snel mogelijk een offerte van ons.

  Wij kunnen met de bestandstypes .dxf en .dwg direct offertes genereren. Heb je geen snijtekeningen? Onze tekenaars kunnen indien nodig ook schetsen uitwerken.

  Ingediende tekening blijven jouw eigendom, wij gaan er discreet mee om en verwijderen tekeningen na de offerte vervaldatum.

  (Geen zorgen, wij respecteren je privacy)

  • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
  • 145 soorten kunststof voorradig
  • Persoonlijk advies
  • 16 hightech bewerkingsmachines
  • 1148m² productieruimte
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

  Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven.