PA6 lasersnijden

Polyamide / Nylon

Polyamide, ook wel Nylon genoemd, wordt vaak toegepast in de luchtvaart, auto- en voedselverpakkingsindustrie. Het heeft een hoog mechanische sterkte en slijtageweerstand waardoor het vele toepassingen kent. Tevens is PA6 bestand tegen Gamma en Röntgen straling.  Nylon laat zich ook zeer mooi bewerken. Door middel van lasersnijden, kunnen we in onze Hightech Machinepark halffabricaten produceren met een zeer gladde snijrand. Wanneer je dus opzoek bent naar een materiaal die een sterk geluiddempend vermogen heeft en een lange levensduur kent, is Nylon de juiste keuze.  Aan de hand van een tekening, lasersnijden wij graag het gewenste onderdeel. PA6 is bij ons te verkrijgen in zowel zwart als naturel XT.

Voor het geval je 3d onderdelen wilt laten maken kunnen we ook PA6 frezen. Frezen kunnen we tot een dikte van 30 mm en een maximale afmeting van 2000x3000mm.

  • Nylon Lasersnijden tot ca 10mm
  • Honderden uren Nylon ervaring
  • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
  • Persoonlijk advies
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

Nylon onderdelen volgens jouw specificaties

Op zoek naar een leverancier die Nylon onderdelen volgens jouw specificaties produceert? De Laser Frezer heeft ruime ervaring in het lasersnijden van onderdelen uit Nylon. Met onze Anti-Vortex lasersnij-techniek worden randen zeer strak en nauwkeurig gesneden. Wil je één onderdeel, een 0-serie of een grote serie laten produceren? Door moeiteloos een tekening te uploaden ontvang je doorgaans binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte (die wij na akkoord binnen 4-7 dagen al kunnen leveren). Moeten wij met je meedenken wat betreft de productie van kunststof onderdelen? Neem gerust contact met ons op, wij ondersteunen je graag.

Eigenschappen van Nylon

  • Is hard en breekt niet snel uit
  • Heeft een hoge drukvastheid en hoge vochtopname
  • Blijft bij schurende, snijdende en rollende belasting zeer slijtvast.
  • Is uitstekend mechanisch te bewerken

Voordelen

Nylon heeft een hoge kwaliteit en is tevens FDA-goedgekeurd voor de voedings- en de farmaceutische industrie. PA6 is dan ook zeer geschikt voor de productie van constructie- en glij elementen die worden blootgesteld aan sterke dynamische belastingen en eenvoudige profielen hebben.

Heb je een aanvraag waar Nylon ook van toepassing kan zijn? Wij denken graag met je mee. Contact ons!

Nylon Lasersnijden

Laat je Polyamide door De Laser Frezer lasersnijden

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Of contact ons voor advies.