Rubber – Lasersnijden

Siliconen, EPDM en NBR

Wij zijn één van de weinige bedrijven in Nederland, maar ook in België, die siliconen rubber lasersnijden. Voor de voedselverwerkende industrie is hier vaak vraag naar. Siliconen plaatrubber in de kleur blauw is hier uitstekend voor geschikt. Dankzij onze Hightech machines kun je gegarandeerd rekenen op een product dat aan je wensen en de toleranties voldoet. Tevens kunnen wij rubberen onderdelen desgewenst reinigen met onze industriële ultrasoon reiniger!

De diktes die we kunnen snijden hangen af van het soort rubber. Tot 3 mm is lasersnijden voordeliger dan andere bewerkingen, boven de 4mm dik materiaal is het CNC snijden van rubber vaak de meeste interessante optie. Hier kunnen we je ook mee helpen! We snijden tegenwoordig nagenoeg alle rubber soorten met een speciale snijmachine.

Qua kleuren hebben we onder andere zwart, wit, rood en blauw in ons portfolio. Diverse rubbersoorten kunnen geleverd worden met voedselveiligheid certificaat.

 • Rubber snijden tot ca 12mm
 • Productie voor zowel Nederland als België
 • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
 • Persoonlijk advies
 • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks
 • Honderden uren Siliconen Rubber snij-ervaring

Het snijden van rubber veroorzaakt veel stof in de machine. Na iedere batch rubber onderdelen moet de machine worden schoongemaakt. Wij reken hier reinigingskosten voor. We hebben bewust gekozen om de reinigingskosten apart te bereken en niet in de productprijs te verwerken.

Naast het feit dat het stof in de machine neerslaat, slaat soms het stof neer als aanslag op het rubberen onderdeel. Deze aanslag kunnen we met onze industriële ultrasoon reiniger verwijderen.

In de industrie wordt Rubber voor erg veel toepassingen gebruikt.

Het lasersnijden van rubber heeft een aantal voordelen ten opzichte van frezen/snijden maar lasersnijden heeft ook een aantal nadelen.

Voordelen van rubber lasersnijden:

 1. Contactloos snijden, geen breuk of verschuivingen
 2. Hoge snijsnelheid
 3. Complexe vormen zijn eenvoudig uit te snijden
 4. Zeer smalle snijbreedte (gaat weinig materiaal verloren)
 5. Radiusvrije hoeken

Nadelen:

 1. 2d vormen mogelijk (economisch)
 2. Materiaal wordt stoffig
 3. Beperkte dikte (max 4 a 6mm)

Toepassingen

Wij snijden veelvuldig rubber onderdelen voor onder andere voedselverwerkers, machinebouwers, apparatenbouwers, energietechniek en medische industrie.

De onderdelen die we lasersnijden worden voor verschillende toepassingen gebruikt.

Zo maken we bijvoorbeeld rubberen pakkingen voor flenzen, koppakkingen, mangaten, inspectieluiken en isolatieflenzen. Daarnaast maken we voor een grote champignon teler regelmatig blauwe siliconen spatlappen

Voor rubber onderdelen van enkele millimeters tot zeer grote onderdelen tot maximaal 3000mm lang kun je bij ons terecht.

Heb je een vraag over Rubber lasersnijden of ben je benieuwd of we jouw specifieke rubber soort kunnen lasersnijden? Laat het ons weten dan helpen wij je verder.

Laat je Rubber Onderdelen door De Laser Frezer lasersnijden

Rubber lasersnijden volgens jouw specificaties

Op zoek naar een leverancier die rubber onderdelen volgens jouw specificaties produceert? De Laser Frezer heeft ruime ervaring in het lasersnijden van onderdelen uit siliconen, EPDM en NBR rubber. Met onze Anti-Vortex lasersnij-techniek worden randen zeer strak en nauwkeurig gesneden. Wil je één onderdeel, een nul-serie of een grote serie laten produceren? Door een tekening te uploaden ontvang je doorgaans binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte. Onze levertijd is gemiddeld  4-7 werkdagen. Moeten wij met je meedenken wat betreft de productie van kunststof onderdelen? Neem gerust contact met ons op, wij ondersteunen je graag.

Kenmerken van Siliconen plaatrubber

 • Hardheid:                    60 +/- 5 Shore A
 • Temperatuurbereik:  -60°C tot +230°C (korte periode +250°C)
 • Certificaten:                FDA 177.2600, BFR XV, WRAS, EU1935/2004, ROHS/REACH
 • Afmetingen:                110cm breed, 3 meter lang
 • Kleuren:                       Translucent, Rood en Blauw

Voordelen van Siliconen Rubber

Dit materiaal heeft een zelf lossende eigenschap en is daardoor dus geen lossingsmiddel nodig. Ook heeft het een uitstekende chemische bestendigheid, is het hittebestendig, is het bestand tegen UV-licht, weersinvloeden, chemicaliën en is het moeilijk ontvlambaar. Door al deze eigenschappen is Siliconen rubber zeer geschikt voor toepassingen in de levensmiddelenbranche. Heb jij ook een specifiek product nodig? Vraag ons naar de mogelijkheden!

siliconen rubber lasersnijden

Kenmerken EPDM

Wereldwijd wordt de grootste hoeveelheid EPDM gebruikt voor dakbedekking. Je kunt je voorstellen dat er niet het eerste en beste materiaal voor dakbedekking wordt gekozen. En dat klopt! EPDM is een heel mooi materiaal en heeft een aantal specifieke eigenschappen waardoor het naast dakbedekking ook uitstekend geschikt is voor andere toepassingen.

 • 400% Elastisch
 • Temperatuurbereik: -35°C tot 120°C
 • Bestand tegen langdurige UV straling (30-50 jaar)
 • 1500x3000mm (1 tot 4mm dik)
 • Zuurbestendig
 • Basebestendig

Over EPDM

Qua toepassingen moet je bij EPDM met name denken aan onderdelen die met stoom en water in aanraking komen. Uiteraard wordt EPDM ook gebruikt om juist onderdelen te beschermen tegen water of andere vloeistoffen. EPDM is niet bestand tegen minerale oliën en oplosmiddelen.
Ook tegen alcohol is EPDM niet langdurig bestand. EPDM is een voordelige rubbersoort en is eenvoudig te bewerken. Daarom is de eindprijs van een lasergesneden rubber onderdeel ook gunstig. Heb je hulp nodig bij je materiaalkeuzen? Laat het ons weten.

Kenmerken NBR Rubber

NBR is een rubbersoort die in verhouding tot andere kunststoffen vele malen beter scoort als het gaat om Slijtage en compressie (indrukking). De vormvastheid van NBR is tevens ook uitstekend over een groot bereik in temperatuur. NBR is niet geschikt voor buiten gebruik. Het is goed bestand tegen water maar is niet bestand tegen weersinvloeden. NBR is bestand tegen olieen, zowel aard- minerale- en plantaardige olieen tasten het rubber nauwelijks aan. Wel zal het rubber bij blootstelling aan deze olien opzwellen. Dit heeft zowel een positief (afdichtende werking) als negatief (veranderende vorm) effect.

 • 35% Elastisch
 • Temperatuurbereik: -30°C tot 100°C
 • Hoge slijtvastheid
 • 1000x3000mm (1 tot 3mm dik)
 • Olie bestendig
  NBR zet uit of krimpt bij blootstelling aan bepaalde olie soorten

Over NBR

NBR is een rubbersoort die goed tegen olie en oplosmiddelen kan. Je vindt het daardoor ook terug in allerlei apparaten waarin bijvoorbeeld brandstof wordt gebruikt. Bijvoorbeeld afdichtingen en pakkingen in brandstofsystemen, maar ook seal in opslagtanks kunnen van NBR worden gemaakt. Het lasersnijden van NBR vindt plaats bij onderdruk in de machine (vacuüm) zodat aromaten en stof/rook volledig worden afgezogen.

Wat we zoal maken voor onze klanten

Scheepsbouw

Afdichtingen en Pakkingen

Machinebouw

Siliconen vormdelen

Afdichtingen en pakkingen

Levensmiddelenindustrie

Machine onderdelen zoals matten en ringen

In bovenstaand overzicht kun je zien hoe veelzijdig het materiaal Rubber is. Ben jij op zoek naar een oplossing? Kunnen wij je ergens mee helpen?

Neem contact met ons op.

Ontvang de beste prijs voor jouw kunststof gesneden onderdelen

Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven

Vul je gegevens in en upload je snijtekening. Je ontvangt vrijblijvend en zo snel mogelijk een offerte van ons.

  Wij kunnen met de bestandstypes .dxf en .dwg direct offertes genereren. Heb je geen snijtekeningen? Onze tekenaars kunnen indien nodig ook schetsen uitwerken.

  Ingediende tekening blijven jouw eigendom, wij gaan er discreet mee om en verwijderen tekeningen na de offerte vervaldatum.

  (Geen zorgen, wij respecteren je privacy)

  • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
  • 145 soorten kunststof voorradig
  • Persoonlijk advies
  • 16 hightech bewerkingsmachines
  • 1148m² productieruimte
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

  Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven.