Machine omkasting
 • Kunststof afscherming op maat snijden,
 • Korte levertijd, 4-7 werkdagen,
 • Wij kunnen ontwerpen en produceren
 • Persoonlijk advies
 • Van prototype tot productieserie
 • Afschermingen snijden buiten NL?
 • Zagen, Lasersnijden en Buigen

Kunststof voor machine omkasting

Polycarbonaat / Acrylaat / PET-G / PE-Foam

Ben je op zoek naar een leverancier van kunststof onderdelen op maat voor jouw machine omkasting of machine afscherming? De Laser Frezer heeft al voor diverse projecten kunststof plaatmateriaal geleverd zodat deze verwerkt kunnen worden in de omkasting. Door onze grote lasers hebben wij de mogelijkheid om kunststof platen tot 3000x1500mm te lasersnijden, hierdoor kunnen wij nagenoeg alle aanvragen op het gebied van plaatmateriaal op maat aanleveren. Naast deze lasers beschikken we over een XL wandzaag met een zaagbereik van 2500 x 6000mm. Uiteraard is kunststof buigen ook geen probleem. Wij buigen kunststof plaatwerk, afhankelijk van de dikte, tot een breedte van 2000mm.

Heldere kunststoffen voor machine afscherming

Door gevaarlijke delen in een machine af te schermen, voorkom je nare situaties. Hiernaast kan een afscherming een oplossing bieden tegen eventuele vervuiling. Echter wanneer je delen van een machine afschermt met bijvoorbeeld metalen heb je direct geen zicht meer op wat er binnen de machine gebeurt. Zo kun je niet tijdig ingrijpen wanneer dit nodig is.

Om dit op te lossen worden vaak doorzichtige kunststoffen als polycarbonaat, pet-g en acrylaat gebruikt. Elk met hun eigen voor- en nadelen.

 1. Polycarbonaat
 2. Acrylaat
 3. PET-G

Alle 3 materialen zijn zeer geschikt om transparante beschermkappen mee te maken.

Machine omkasting
 • Kunststof afscherming op maat snijden,
 • Korte levertijd, 4-7 werkdagen,
 • Wij kunnen ontwerpen en produceren
 • Persoonlijk advies
 • Van prototype tot productieserie
 • Afschermingen snijden buiten NL?
 • Zagen, Lasersnijden en Buigen

1. Polycarbonaat (PC)

Voor dergelijke machine afschermingen wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van polycarbonaat (ook bekend onder de merknaam Lexaan). Door de verschillende voordelen dat Polycarbonaat met zich meebrengt is dat ook niet zo gek. Zo is het materiaal 250 keer sterker en half zo licht als glas met dezelfde dikte. Dit in combinatie met het niet versplinteren van het materiaal bij breuk, is het zeer geschikt als kunststof voor doorzichtige afscherming. Het is UV bestendig en dus tevens geschikt voor buitentoepassingen. Als afsluitend voordeel is polycarbonaat vlamdovend en in staat om hoge temperaturen te weerstaan (tot wel 120 graden).

Deze voordelen m.b.t. hitte, kunnen tot zekere hoogte een nadeel vormen voor het lasersnijden hiervan. Hierdoor zijn wij beperkt om polycarbonaat tot een dikte van 8mm te lasersnijden en zullen de randen enige nabewerking nodig hebben bij diktes vanaf 6mm. De antraciet versie is wel dikker dan 8mm te lasersnijden.

Al in al is polycarbonaat bij uitstek geschikt voor afschermingstoepassingen. Kunnen wij jou voorzien van polycarbonaat op maat waarbij je niet beperkt bent door rechthoekige vormen? Stuur een mail naar info@delaserfrezer.com of bel naar 0528-301222. Indien nodig denken wij graag met je mee!

2. Acrylaat (PMMA)

Tevens een veelgebruikte helder kunststof voor machine afscherming is acrylaat (ook bekend onder de merknamen Perspex en Plexiglas). Met een lichtdoorlaatbaarheid van 92%, laat het materiaal meer licht door dan glas. Acrylaat is daarbij ook 25 keer sterker dan glas in dezelfde dikte. Acrylaat is krasvaster dan polycarbonaat en tevens voedingsmiddelen geschikt.

Een nadeel van acrylaat is de mogelijkheid op versplinteren bij breuk. Hierdoor is het ongeschikt voor toepassingen waarbij er druk op het materiaal wordt uitgeoefend.

Acrylaat lasersnijden heeft het voordeel dat het tijdens het snijden tegelijkertijd wordt gepolijst. Hierdoor is nabewerken ongeacht de gesneden dikte niet nodig. Acrylaat laat zich daarbij goed buigen en lijmen (wat wij tevens ook voor je kunnen verzorgen). Wij snijden acrylaat tot een dikte van 25mm met een maximale afmeting van 3000x1500mm. Wanneer je op zoek bent naar rechthoekige onderdelen, kunnen wij platen op maat zagen en zijn dan alleen beperkt door de maximale plaatgrootte (vaak 3050x2050mm).

3. Pet-G (Polyester)

PET-G is door haar goede slagvaste- en brandeigenschappen tevens een geliefde kunststof om te gebruiken voor kunststof afschermingen. Het materiaal is hierdoor de enige kunststof die gebruikt mag worden op vliegvelden als beglazingstoepassingen. De slagvaste eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal 150 keer sterker is dan glas in dezelfde dikte. PET-G is ten slotte goedgekeurd voor direct contact met levensmiddelen.

Wat betreft voordelen zit PET-G tussen polycarbonaat en acrylaat in. Een uitstekende keuze voor machine afschermingen. Wij hebben de mogelijkheid om PET-G tot een dikte van 8mm en een maximale grootte van 3000x1500mm te lasersnijden. Mail naar info@delaserfrezer.com voor een offerte of advies. Wil je liever bellen voor advies? Geen probleem! Wij zijn te bereiken op 0528-301222.

Geluiddempende kunststoffen voor machine omkasting

Bewegende delen van machines produceren vaak veel geluid wat als onprettig ervaren kan worden. Om het geproduceerde geluid te minimaliseren wordt veelvuldig gebruik gemaakt van PE Foam aan de binnenkant van een machine omkasting. Wij hebben de mogelijkheid om diverse soorten PE Foam op maat te lasersnijden. De versie met een zelfklevende laag is bij uitstek geschikt om zelf te plakken aan de binnenkant van een machineomkasting. Op deze manier heb je een hoge kwaliteitsoplossing voor je probleem.

Voor een offerte op maat kun je ons offerte formulier invullen of een mail sturen naar info@delaserfrezer.com. Heb je vragen omtrent één van bovenstaande kunststoffen kun je natuurlijk ook bellen naar 0528-301222, wij beantwoorden je vragen graag. En denken, indien nodig, graag met je mee voor de beste oplossing.

Ontvang de beste prijs voor jouw kunststof gesneden onderdelen

Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven

Vul je gegevens in en upload je snijtekening. Je ontvangt vrijblijvend en zo snel mogelijk een offerte van ons.

  Wij kunnen met de bestandstypes .dxf en .dwg direct offertes genereren. Heb je geen snijtekeningen? Onze tekenaars kunnen indien nodig ook schetsen uitwerken.

  Ingediende tekening blijven jouw eigendom, wij gaan er discreet mee om en verwijderen tekeningen na de offerte vervaldatum.

  (Geen zorgen, wij respecteren je privacy)

  • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
  • 145 soorten kunststof voorradig
  • Persoonlijk advies
  • 16 hightech bewerkingsmachines
  • 1148m² productieruimte
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

  Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven.