Kunststof Rooster op Maat

 • Kunststof roosters op maat

 • Zwembadroosters

 • Gootroosters
 • Afdekroosters
 • Tuinroosters
 • Industriële roosters
 • Agrarische roosters

Kunststof Roosters op Maat: voor Zwembaden, Wellness en meer

Wij maken regelmatig kunststof roosters op maat voor zwembaden en wellness faciliteiten, er sneuvelt daar nog wel eens een rooster en die kunnen wij dan relatief voordelig namaken. Maar wist je dat onze roosters ook gebruikt worden voor diverse andere toepassingen? In deze blog gaan we dieper in op kunststof roosters op maat, gemaakt van Polypropyleen (PP) en Hoge Dichtheid Polyetheen (HDPE).

De Voordelen van Polypropyleen (PP) en Hoge Dichtheid Polyetheen (HDPE)

Polypropyleen (PP):

 1. Chemische Bestendigheid: PP is uitstekend bestand tegen chemicaliën, inclusief chloor, waardoor het perfect is voor gebruik in zwembaden.
 2. Duurzaamheid: PP is zeer slijtvast en behoudt zijn kwaliteit zelfs bij intensief gebruik.
 3. Lichtgewicht: PP is makkelijk te installeren en te hanteren dankzij zijn lichte gewicht.
 4. Milieuvriendelijk: PP is recyclebaar, wat het een duurzame keuze maakt.

De kleur van PP is standaard een beetje “zandachtig” grijs. Hierdoor wordt het veel toegepast in (sub)tropische zwembaden. Dat kan uiteraard alleen doordat PP ook bestand is tegen chloor. Wij maken PP roosters op maat tot een maximum afmeting van 150x300cm. Het maakt niet uit of je gaten, sleuven of een andere vorm uitgesneden/gefreesd wilt hebben.

Hoge Dichtheid Polyetheen (HDPE):

 1. Hoge Sterkte en Flexibiliteit: HDPE combineert sterkte met flexibiliteit, wat breuken voorkomt en langdurige prestaties garandeert.
 2. Weerbestendigheid: HDPE in de kleur zwart is bestand tegen UV-straling en andere weersinvloeden, dus is het ideaal voor buitengebruik.
 3. Vochtbestendigheid: HDPE neemt geen water op, waardoor het bestand is tegen schimmel en meeldauw.

HDPE roosters op maat worden meestal uit zwart basismateriaal gemaakt. Dit komt omdat de toepassing van HDPE roosters meestal ergens in de buitenlucht is. Je kunt bijvoorbeeld denken aan putroosters, roosters in zwembaden en vijvers. HDPE wordt minder gebruikt in (sub)tropische zwembaden. PP is hiervoor beter geschikt.

Toepassingen van Onze Kunststof Roosters op maat

Zwembaden en Wellness

Industriële Omgevingen, afdekkingen van goten, toepassingen in slachterijen en scheidingsroosters.

Agrarische Sector: vloeren, stallen en kooien

Voedselverwerking: gaarkeukens en restaurantkeukens, afdekkingen van putjes etc.

Scheepvaart/Offshore: Kunststof roosters roesten niet, daarom zijn ze ideaal voor het gebruik op zee. Er sneuvelt echter nog wel eens een rooster dus ook voor na zwembadroosters maken we ook regelmatig roosters op maat voor de scheepvaart en offshore.

Kunststof roosters op maat nodig?

Wij maken kunststof roosters op maat van PP, HDPE en tal van andere kunststoffen. Heb je een rooster nodig en weet je niet wat je exact nodig hebt? Laat het ons weten dan kijken wij met je mee. Naast PP en HDPE zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben we de keuze uit tientallen andere soorten en kleuren kunststoffen. Voor iedere toepassing kunnen wij roosters maken. Uiteraard zijn er uitzonderingen want zwaar verkeer roosters en soort gelijke roosters kun je bijvoorbeeld niet van kunststof maken. De meeste roosters kunnen wij dus wel maken, neem contact met ons op voor meer informatie!

PUR onderdelen