Kunststof Ringen op Maat

Wij maken kunststof ringen in allerlei maten!

Kunststof Ringen op Maat

Kunststof ringen zijn er in vele maten en diktes. Vooral diameters die gangbaar zijn worden standaard geproduceerd. Deze ringen kun je in diverse online winkels bestellen. Maar stel nou dat je kunststof ringen op maat nodig hebt. Of je hebt bijvoorbeeld ronde ringen nodig met daarin een bepaalde uitsparing. Waar moet je dan beginnen? Bij De Laser Frezer! Wij maken kunststof ringen op maat voor diverse branches. Bijvoorbeeld voor de civiele sector, jachtbouw, machinebouw en railbouw. Eigenlijk kunnen we elke markt bedienen, de minimale afname is 1 stuks en de maximale afname hebben we niet. Wij produceren dagelijks honderden maatwerk ringen van diverse kunststoffen!

Verschillende kunststoffen

Er bestaan vele soorten kunststof en elke soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Hierdoor kan het zijn dat je op zoek bent naar een kunststof ring op maat van een bepaalde soort kunststof. Moet de ring bijvoorbeeld een bepaalde kleur hebben, slijtvast zijn of bijvoorbeeld met voedsel in aanraking mogen komen? Voor iedere situatie kunnen wij een bepaalde soort kunststof adviseren.

Standaard maken we doorgaans:

De meeste kunststof ringen die we op maat maken zijn aan de buitenzijde rond, maar daarbinnen niet. De binnenzijde heeft vaak meerdere gaten in uiteenlopende vormen. Zo maken we bijvoorbeeld ringen voor de constructiebouw, hierbij is de buitenkant rond en is er aan de binnenzijde een hoofdletter “H” gesneden. Deze ringen worden gebruikt om over “H-Balken” heen te schuiven. Naast deze vorm maken we ook regelmatig ringen met een vierkante binnenvorm of met meerdere kleine gaten aan de binnenzijde. Ben je dus op zoek naar kunststof ringen op maat? Neem contact met ons op dan helpen wij je verder.

Kunststof ringen op maat

Nylon ringen (PA6)

De nylon ringen die wij op maat maken worden gebruikt door afnemers in verschillende branches. Toch gaan de meeste maatwerk ringen naar de machinebouw. Hier worden ze bijvoorbeeld gebruikt als geleidingen en slijtdelen. Nylon is een kunststof die veel wordt gebruikt in technische toepassingen. Het is taai, glad en sterk. Standaard wordt nylon ook veel gebruikt voor het maken van ringen. Zo kun je bijvoorbeeld online erg veel standaard maten nylon ringen kopen. Heb je alles afgezocht en kun je niet de ring kopen die je nodig hebt? Dan kunnen wij hem op maat maken.

Nylon ringen maken wij op maat tot een grootte van 1000mm diameter en ca. 20mm dikte. Heb je grotere afmetingen nodig? Laat het ons weten dan gaan we kijken wat we voor je kunnen doen.

HDPE ringen op maat

HDPE is een veelgebruikte kunststof, het is geschikt voor contact met levensmiddelen, het is relatief goedkoop en het heeft goede eigenschappen. Dit is ook de reden dat wij er veel maatwerk ringen van maken. Het meest worden deze HDPE ringen gebruikt in de civiele sector zoals de wegenbouw en de spoorbouw. Uiteenlopende diktes van 1mm tot 16mm worden probleemloos op maat gemaakt. De maximale diameter van een HDPE maatwerk ring die wij kunnen maken is 1490mm.

PMMA ringen

De PMMA ringen die wij op maat maken worden meestal toegepast in reclame attributen. Daarnaast worden deze maatwerk ringen ook vaak besteld door machinebouwers. Hierdoor worden de ringen gebruikt als bijvoorbeeld “kijkglazen”. PMMA (plexiglas) is beschikbaar in honderden kleuren maar ook in helder transparant. Technisch heeft PMMA geen hele goede eigenschappen. Het is niet super slagvast, hiervoor kan beter Polycarbonaat gebruikt worden. Toch is er 1 eigenschap waar PMMA in uitblinkt, het is namelijk beschikbaar in zeer veel kleuren. Zoek je dus een zwarte, gele, gouden of parelmoer kunststof ring op maat? Grote kans dat we hem van PMMA gaan maken. PMMA ringen maken wij op maat van 0,5 tot 15mm dik. De maximale diameter is 1500mm.

HMPE en UHMPE ringen

Praat je over een slijtvaste kunststof dan praat je over UHMPE. Dit is namelijk de meest slijtvaste kunststof die er bestaat. Wij maken veel ringen van (U)HMPE. Deze ringen worden gebruikt in omgevingen waar er veel wrijving plaats vindt. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de ring die we voor een inspectiebedrijf maken. Dit inspectiebedrijf gebruikt robots die over een oppervlak schuift om het oppervlak te inspecteren op scheuren en breuken. Als kunststof slijtdeel worden UHMPE ringen gebruikt die onder de robot gemonteerd worden. Hierdoor blijft de robot zelf heel en slijt het kunststof langzaam weg. UHMPE en HMPE hebben naast hun slijtvastheid ook een groot voordeel in deze situatie. Dit materiaal heeft namelijk ook een hele lage glijweerstand. Wij maken (U)HMPE ringen op maat van 1 tot 15mm dik tot een maximum diameter van 1490mm.

POM ringen

POM-C is een materiaal dat vergelijkbaar is met Nylon (PA6). POM-C ringen worden veel gebruikt in de jachtbouw als isolator tussen twee verschillende materialen. Daarnaast worden POM ringen ook veel op maat gemaakt voor machinebouwers. Deze ringen worden door hun gebruikt om onderdelen te geleiden. POM-C is sterk, slag- en maatvast. Wij maken POM ringen op maat van 0.5-16mm dik. Afhankelijk van de dikte is de maximale diameter 620mm of 1000mm. Hulp of advies nodig laat het ons weten!

Foam ringen

Foam ringen op maat worden veelvuldig gebruikt door de jachtbouw, automotive- en geluidsindustrie. Foam heeft dempende eigenschappen die in sommige situaties meer dan gewenst zijn. Wij lasersnijden foam ringen tot een dikte van circa 40mm. De maximale diameter is 1200mm. De ringen die we op maat maken van foam kunnen we ook voorzien van zelfklevende laag. Hiermee kunnen de ringen eenvoudig op verschillende oppervlakken worden verlijmd.

Kunststof ringen op maat laten maken?

Naast bovenstaande kunststoffen kunnen we natuurlijk ook onze andere kunststoffen gebruiken. Kijk hier voor een overzicht van de kunststoffen die wij verwerken. Neem bij twijfel contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je benieuwd naar prijzen voor deze kunststof ringen? Stuur ons jouw tekeningen op naar info@delaserfrezer.com en ontvang een vrijblijvende offerte voor je onderdelen op maat. Heb je eventueel nog andere vragen omtrent kunststof ringen op maat? Neem ook dan gerust contact met ons op.