Kunststof Lasersnijden voor Spoedklussen

In deze blog vertel ik je een klantcase waarbij de lasergesneden kunststof onderdelen met spoed geleverd moesten worden. Kunststof lasersnijden voor spoedklussen komt bij ons vaak voor maar deze was net iets anders dan normaal. Op woensdag ochtend kregen we akkoord op een offerte, mits de order voor de dinsdag daarop, in België, geleverd kon worden. Normaal gesproken draaien we onze hand hier niet voor om, gemiddeld nemen de orders die we behandelen tussen de 3 en afgerond 10 uur in beslag. Deze order had een benodigde snijtijd van circa 11 dagen. Deze snijtijd is een bruto snijtijd voor wanneer je hem op 1 lasermachine zou snijden. In ons geval kunnen we natuurlijk spreiden over meerdere machines maar dat houdt wel in dat de overige productie vertraging op loopt of zelfs helemaal stil komt te liggen. Naast de vele snijuren was ook niet al het materiaal op voorraad en er moest dus een spoedlevering van onze leverancier gaan plaatsvinden. Met een beetje geluk zouden we maandag klaar kunnen zijn, niets mocht fout gaan! Als klap op de vuurpijl moet er natuurlijk transport naar België geregeld worden.

HDPE Kunststof Lasersnijden voor Spoedklussen

De order bestond uit het lasersnijden van een grote hoeveelheid HDPE plaatjes. Diverse diktes varierend tussen 3, 4, 5, 6 en 8 mm dik.  Honderden onderdelen moesten gesneden worden uit in totaal een oppervlak van ongeveer 67m2 (15 volle platen). Wij kunnen HDPE lasersnijden tot een dikte van circa 12 mm, de snijsnelheid gaat bij deze diktes wel erg omlaag. Toch blijkt lasersnijden ook bij deze diktes vaak nog voordeliger dan freeswerk.

8mm HDPE

Ook bij 8mm dik HDPE kunnen we niet extreem snel snijden. Voor deze order zijn dus de nodige overuren gemaakt. Onze standaard procedure is om na elke plaatwissel de vervuilde delen te reinigen, om de juiste snijkwaliteit te waarborgen is dit cruciaal. Daarnaast voorkomt het dat de optische delen van de machine snel verouderen met uitval als gevolg. In de tijd van deze spoedopdracht zijn de machine onderdelen circa 15 keer gereinigd.

Uiteindelijk is de order op tijd gereed gekomen en is een van onze eigen medewerkers naar België gereden om de onderdelen af te leveren. Normaal gesproken worden dit soort orders per vrachtwagen door één van onze vaste transporteurs bezorgd. We vonden het echter een te groot risico om het afleveren aan een derde partij over te laten. In 99% van de gevallen vindt de levering de volgende dag plaats maar je zult net zien dat er iets tussenkomt… Het was even zwoegen maar het is gelukt! Klant tevreden en wij blij.

Spoedlevering lasersnijden

Overige productie

Naast de tijdrovende spoedklus waren er natuurlijk andere lasersnijopdrachten ingepland. In goed overleg met onze opdrachtgevers zijn er een aantal opdrachten uitgesteld. De opdrachten die niet vooruitgeschoven konden worden hebben we uiteraard conform planning uitgevoerd. Wij spannen ons altijd in om de deadlines van onze opdrachtgevers te halen. Soms is dit lastig maar gelukkig hebben we een flexibel team. Zodra een dergelijke situatie zich voordoet nemen we altijd eerst contact op met de opdrachtgevers van de reeds ingeplande opdrachten. Vaak zit er her en der wat rek in de leverdatum maar zodra een ingeplande opdracht aan een deadline vastzit zullen we deze niet verplaatsen. Onze machines hebben een hoge betrouwbaarheid en ook dat komt in dit soort situaties goed van pas. Uiteindelijk kan een machine op diverse manier uitvallen en/of falen. Gelukkig zijn dit soort “overmacht situaties” niet voorgevallen zodat ook deze order weer conform afspraak geleverd kon worden.

Heb je een (spoed)klus qua lasersnijden en ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Op deze pagina vind je meer informatie over kunststof lasersnijden. Neem voor vragen over kunststoffen en advies gerust contact met ons op.

HDPE kunststof lasersnijden voor spoedklussen