HMPE – Frezen

Hoog Moleculair Polyethyleen

HMPE 500 en HMPE 1000

Wij frezen in feite twee verschillende soorten HMPE. HMPE 1000 en HMPE 500. HMPE 1000 is hoogwaardiger en slijtvaster dan de HMPE 500 variant. Kijk voor alle verschillen tussen HMPE 500 en HMPE 1000 op deze pagina.

HMPE Frezen

HMPE kent een hoge moleculaire dichtheid, waardoor het ook bijzonder slijt- en slagvast is. Tevens voldoen HMPE halffabricaten aan de regelgeving op het gebied van hygiëne, waardoor kwaliteit en veiligheid gegarandeerd wordt. Hierdoor is het een veel voorkomend materiaal in de levensmiddelenindustrie. Deze kunststof wordt vaak gekozen omdat het relatief goedkoop is. HMPE kunnen wij uitstekend frezen tot 30mm dikte

 • Wij frezen HMPE tot 500mm

 • 1148m² productieruimte

 • Persoonlijk advies

 • Gemiddelde levertijd 7-15 werkdagen

 • Voordelig HMPE van 1 tot 10.000+ stuks

 • Levering in Nederland en België

HMPE Frezen volgens jouw specificaties

Op zoek naar een leverancier die HMPE onderdelen volgens jouw specificaties produceert? De Laser Frezer heeft ruime ervaring in het frezen van onderdelen uit HMPE. Met onze 3-assige freesmachine worden de randen zeer strak en netjes bewerkt. Wil je één onderdeel, een nul-serie of een grote serie laten produceren? Door moeiteloos een tekening te uploaden ontvang je doorgaans binnen 1 werkdag een vrijblijvende offerte (die wij na akkoord binnen 4-7 dagen al kunnen leveren). Moeten wij met je meedenken wat betreft de productie van kunststof onderdelen? Neem gerust contact met ons op, wij ondersteunen je graag.

Voordelen van HMPE frezen

HMPE wordt in de industrie hoofdzakelijk verwerkt met behulp van verspanende technieken. Uiteraard brengt het bewerken van HMPE middels de freesmachine een aantal voordelen met zich mee. Daarnaast zijn er ook nadelen bij het frezen van HMPE, waardoor er tegenwoordig ook veel wordt gekozen om dit type kunststof te lasersnijden.

De voordelen van HMPE Frezen:

 1. De maximale materiaaldikte;
  Een lasersnijmachine kan tot maximaal 6mm dik HMPE snijden. Ondanks dat het een mooi materiaal is om te laseren houdt het na 6mm echt op. Bij HMPE frezen is de dikte geen probleem. Met de freesmachine kunnen wij zelfs 500mm dikke platen/blokken probleemloos frezen!
 2. Kamers en verdiepingen;
  Het uitfrezen en verdiepen van kamers en contouren is snel en eenvoudig te doen met een freesmachine. Economisch is het vaak niet interessant om verdiepingen en kamers in een HMPE onderdeel te laseren. Doordat de zaagsnede van een lasersnijmachine zeer smal is, wordt een onderdeel ook met maximaal deze zaagsnede bewerkt. Een kamer “frezen” met een laserstraal neemt dus veel tijd in beslag. Hierdoor is kamers frezen met een freesmachine vaak voordeliger. Toch kan het zijn dat een onderdeel tijdens het uitsnijden ook gelijk voorzien wordt van een verdieping. Door deze twee bewerkingen te combineren kan het alsnog interessant zijn. Daarnaast kan een lasersnijmachine zeer fijne en gedetailleerde kamers en verdiepingen fabriceren waardoor lasersnijden soms als verlengstuk wordt gebruikt. Waar frezen ophoudt begint laseren, waar laseren ophoudt begint frezen.

HMPE is volledig goedgekeurd voor direct contact met levensmiddelen. Het materiaal is vochtafstotend, slijt- en slagvast en chemisch bestendig. Hierdoor is het dé Food Grade kunststof binnen de voedingsmiddelenindustrie. Ben jij ook op zoek naar HMPE oplossingen binnen o.a. de voedingsmiddelenindustrie? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Andere Food Grade kunststoffen die wij bewerken zijn:

HMPE lasersnijden van slijtplaten
Zwart HMPE 1000 laser gesneden slijtplaten

Nadelen HMPE frezen

Ondanks dat HMPE frezen veel voordelen heeft, heeft het ook een aantal nadelen/beperkingen. Sommige nadelen of beperkingen kunnen we met lasersnijden oplossen. In feite zijn er een aantal nadelen ten opzichte van lasersnijden.

 1. Frezen gaat minder snel;
 2. Er wordt relatief veel materiaal verspilt;
  Bij frezen wordt er middels een verspanende beweging materiaal verwijderd om tot het gewenste resultaat te komen. Hierdoor vindt er ook materiaal verlies plaats. Dit is bij lasersnijden niet het geval.
 3. Zeer complexe en kleine vormen zijn niet mogelijk;
  Wij frezen met een 3-assige frees. De freesmachine is hierdoor beperkt in de bewegingen die hij kan maken, hierdoor is het niet mogelijk om hele complexe vormen te produceren. Kleine vormen kunnen met de freesmachine ook niet worden geproduceerd aangezien deze erg snel knappen bij het frezen.
 4. Binnenhoeken hebben vaak een radius;
  Bij het frezen hebben de binnenhoeken vaak een radius ter omvang van de frees.
 5. Er is kans op verschuiving en breuk doordat de frees tegen het materiaal “duwt”. Dunne materialen zijn hierdoor nauwelijks te frezen.

Samenvatting HMPE Frezen

In het kort kunnen we stellen dat HMPE frezen een bewerking is die veel plaatsvindt binnen de maakindustrie. Deze bewerking brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat er een stuk dikkere onderdelen kunnen worden gefreesd ten opzichte van lasersnijden. Hiernaast is ook de mogelijkheid to het uitfrezen van contouren een groot voordeel.

Heb je vragen over jouw onderdeel? Benieuwd of het te produceren is met frezen? Twijfel niet, neem gewoon contact met ons op en wij helpen je verder!
Ons advies kost niets!

HMPE lasersnijden groen

Laat je HMPE door De Laser Frezer frezen

Ontvang de beste prijs voor jouw kunststof gesneden onderdelen

Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven

Vul je gegevens in en upload je snijtekening. Je ontvangt vrijblijvend en zo snel mogelijk een offerte van ons.

  Wij kunnen met de bestandstypes .dxf en .dwg direct offertes genereren. Heb je geen snijtekeningen? Onze tekenaars kunnen indien nodig ook schetsen uitwerken.

  Ingediende tekening blijven jouw eigendom, wij gaan er discreet mee om en verwijderen tekeningen na de offerte vervaldatum.

  (Geen zorgen, wij respecteren je privacy)

  • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
  • 145 soorten kunststof voorradig
  • Persoonlijk advies
  • 16 hightech bewerkingsmachines
  • 1148m² productieruimte
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

  Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven.