Kunststof Bewerken

Met onze hightech machines kunnen wij met verschillende technieken diverse kunststoffen bewerken. Van het lasersnijden, tot graveren en markeren. Tevens hebben wij de mogelijkheid tot nabewerking (denk bijvoorbeeld aan het buigen van kunststof).

PP Lasersnijden

Lasersnijden

Wij snijden kunststoffen voor diverse industrieën en branches. Wat voorheen met een freesmachine werd gedaan wordt tegenwoordig veel met een lasersnijmachine gedaan. Lasersnijden heeft een aantal voordelen ten opzichte van het traditionele frezen. Uiteraard heeft frezen in sommige gevallen nog steeds de voorkeur, maar er is een serieuze verplaatsing gaande van het traditionele frezen naar het lasersnijden. Wij snijden tot maximaal 30 mm dik kunststof. Kijk bij het gewenste materiaal voor de maximale diktes die we lasersnijden.

Lasergraveren Acrylaat

Lasergraveren

Naast lasersnijden is lasergraveren een bewerking die we dagelijks uitvoeren. Lasergraveren houdt in dat het bovenste laagje van een materiaal wordt verwijderd waardoor een verdieping in het materiaal ontstaat. Afhankelijk van het materiaalsoort kunnen we de diepte nauwkeurig instellen. Bij bijvoorbeeld PE foam en Acrylaat kunnen we de diepte, nagenoeg traploos, instellen van nauwelijks zichtbaar tot net niet door het materiaal heen. Hier zijn diverse toepassingen voor de bedenken. PE foam graveren en snijden wij onder andere seriematig “Luxe Giftcard Houders” voor een grote online retailer. De technische kunststoffen die we leveren, zoals POM, worden regelmatig voorzien van serie en of typenummers. Lasergraveren is hiervoor uitstekend geschikt. Voor serie en typenummers in POM maken we gebruik van zogenaamde lijngravures. Lijngravures zijn zeer snel te maken en zijn dus goedkoop, daarentegen is de resolutie van lijngravures laag.

Lasermarkeren tandwielen kunststof

Lasermarkeren

Naast lasersnijden en lasergraveren voeren wij ook lasermarkeringen uit. Lasermarkeringen geven over het algemeen hetzelfde resultaat als lasergraveringen. Het grote verschil is dat er geen materiaal wordt verwijderd bij markeringen. De oppervlakte structuur wordt bij markeren veranderd waardoor het verkleurd. Een markering is nagenoeg niet voelbaar aanwezig terwijl de informatie wel duidelijk zichtbaar is. Niet alle materialen zijn geschikt voor lasermarkeringen. Neem voor vragen over markeringen contact met ons op.

Kunststof zagen

Zagen

Ben je op zoek naar kunststof panelen op maat? De Laser Frezer platenshop biedt jou de mogelijkheid om gemakkelijk kunststof op maat gezaagd te bestellen. Kies simpelweg het gewenste materiaal, de gewenste afmetingen, reken online af en laat het gratis bij je bezorgen. Maak nu een keuze uit 100+ soorten kunststof, van reclame tot technische kunststoffen.

PetG lasersnijden en buigen

Thermisch buigen

De meeste halffabricaten die we produceren, worden gebruikt voor “platte toepassingen”.  Voor onder andere de signing industrie, machinebouw en standbouw produceren we regelmatig gebogen onderdelen. Voor machinebouw zijn dit meestal beschermkappen van acrylaat en polycarbonaat. Voor standbouw zijn dit vaak “specials” enkel stuks van hoofdzakelijk gekleurd acrylaat. Voor de signign industrie zijn het hoofdzakelijk vitrine- en display onderdelen.