Koudebrugonderbreking

Leverancier van koudebrugonderbrekingen op maat

Ontstaan van een koudebrug

Een koudebrug, thermische brug of tegenwoordig ook wel bouwknoop genoemd; is de zwakke schakel van de isolerende buitenschil van een gebouw. Door het gebruik van thermisch goed geleidende materialen (als staal en beton) voor overgangen tussen goede en slecht isolerende delen, ontstaan koudebruggen.

Nare gevolgen van een koudebrug

Bij staal-op-staal of staal-op-beton constructies ontstaan dus helaas koudebruggen die vervolgens weer een aantal nare gevolgen met zich meebrengen. Ten eerste zorgt een koudebrug voor plaatselijke enorme warmteverliezen. Om deze warmteverliezen op te vangen moet harder worden gestookt wat vervolgens weer lijdt tot een lagere energielabel en energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Daarbij heb je met koudebruggen een grotere kans op condensatie wat zich uit in vocht- en uiteindelijk schimmelplekken. Erg belangrijk om koudebruggen te voorkomen dus.

Kunststof koudebrugonderbrekingen

Door een op maat geproduceerde kunststof koudebrugonderbreking (thermische onderbreking) te gebruiken tussen koppelstukken in (staal)constructies kunnen deze koudebruggen worden voorkomen. Doorgaans produceren wij voor diverse staalconstructiebouwers koudebrugonderbrekingen uit PA6 (nylon) en HDPE. Beide hebben een lage warmtegeleidbaarheid en een hoge drukvastheid, dat perfect is voor koudebrugonderbrekingen

Koudebrugonderbrekingen uit PA6 (nylon)

Met een warmtegeleidbaarheid van 0,23 W/m°K in combinatie met een drukvastheid van 82 N/mm² is PA6 zeer geschikt als koudebrugonderbreking. Wanneer zulke hoge drukvastheid niet enorm belangrijk is kun je ook kiezen om de onderdelen uit HDPE te maken.

Koudebrugonderbrekingen uit HDPE

Met een warmtegeleidbaarheid van 0.38 W/m°K en een drukvastheid van 30 N/mm² is ook HDPE een zeer goede vervanger voor PA6 wanneer de koudebrugonderbrekingen niet zo’n hoge druk hoeven te weerstaan. HDPE is prijstechnisch ook een stuk interessanter dan de PA6 variant doordat het plaatmateriaal minstens 3x zo voordelig is. De bewerking van beide kunststoffen kost nagenoeg hetzelfde.

Koudebrugonderbrekingen op maat

Ben jij op zoek naar koudebrugonderbrekingen? Wij maken doorgaans voor diverse constructiebouwers pakketten met koudebrugonderbrekingen en kunnen jou uiteraard ook helpen. Wanneer je een keuze hebt gemaakt wat betreft het materiaal en dikte (10/12/15/20mm) en je ons de tekeningen met gewenste aantallen stuurt, maken wij een offerte voor je op. Is de offerte akkoord dan ontvang je doorgaans binnen twee weken na akkoord je onderdelen op maat.

Van alle problemen af

Door het gebruik van de onderbrekingen worden koudebruggen voorkomen. De kans op schimmel is hierdoor veel kleiner en er is een stuk minder warmte nodig om dezelfde ruimte te verwarmen. Hierdoor is een hoger energielabel mogelijk.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je benieuwd naar prijzen voor deze kunststof onderbrekingen voor jouw constructies? Stuur ons jouw tekeningen op naar info@delaserfrezer.com en ontvang een vrijblijvende offerte voor je onderdelen op maat. Heb je nog vragen omtrent kunststof koudebrugonderbrekingen? Neem ook dan gerust contact met ons op.