Koudebrugonderbreking

Leverancier van koudebrugonderbrekingen op maat

Ontstaan van een koudebrug

Een koudebrug, thermische brug of tegenwoordig ook wel bouwknoop genoemd; is de zwakke schakel van de isolerende buitenschil van een gebouw. Door het gebruik van thermisch goed geleidende materialen (als staal en beton) voor overgangen tussen goede en slecht isolerende delen, ontstaan koudebruggen. Zoals je wellicht uit de naam kunt herleiden is een koudebrug letterlijk een brug waar de kou door naar binnen komt. Deze plekken wil je altijd voorkomen omdat vocht op koude plekken condenseert en het kost natuurlijk veel energie.

Nare gevolgen van een koudebrug

Bij staal-op-staal of staal-op-beton constructies ontstaan dus helaas koudebruggen die vervolgens weer een aantal nare gevolgen met zich meebrengen. Ten eerste zorgt een koudebrug voor plaatselijke enorme warmteverliezen. Om deze warmteverliezen op te vangen moet harder worden gestookt wat vervolgens weer lijdt tot een lagere energielabel en energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Daarbij heb je met koudebruggen een grotere kans op condensatie wat zich uit in vocht- en uiteindelijk schimmelplekken. Erg belangrijk om koudebruggen te voorkomen dus.

Kunststof koudebrugonderbrekingen

Door een op maat gemaakte kunststof koudebrugonderbreking (thermische onderbreking) te gebruiken tussen koppelstukken in (staal)constructies kunnen deze koudebruggen worden voorkomen. Doorgaans produceren wij voor diverse staalconstructiebouwers koudebrugonderbrekingen uit T500 met als basis PA6 (nylon) en T100 met als basis HDPE. Beide hebben een lage warmtegeleidbaarheid en een hoge drukvastheid, dat perfect is voor koudebrugonderbrekingen. Onderaan deze pagina kun je de brochure/datasheet voor onze kunststof koudebrugonderbrekingen op maat downloaden.

Koudebrugonderbrekingen uit T500- PA6 (nylon)

Met een warmtegeleidbaarheid van 0,23 W/m°K in combinatie met een drukvastheid van 82 N/mm² is PA6 zeer geschikt als koudebrugonderbreking. Wanneer zulke hoge drukvastheid niet enorm belangrijk is kun je ook kiezen om de onderdelen uit T100 te maken.

Koudebrugonderbrekingen uit T100

Met een warmtegeleidbaarheid van 0.38 W/m°K en een drukvastheid van 30 N/mm² is ook T100 een zeer goede vervanger voor T500 wanneer de koudebrugonderbrekingen niet zo’n hoge druk hoeven te weerstaan. T100 is prijstechnisch een stuk interessanter dan de T500 variant doordat het basismateriaal minstens 3x zo voordelig is. De bewerking van beide kunststoffen kost nagenoeg hetzelfde.

Koudebrugonderbrekingen op maat

Ben jij op zoek naar koudebrugonderbrekingen? Wij maken doorgaans voor diverse constructiebouwers pakketten met koudebrugonderbrekingen en kunnen jou uiteraard ook helpen. Wanneer je een keuze hebt gemaakt wat betreft het materiaal en dikte (10/12/15/20mm) en je ons de tekeningen met gewenste aantallen stuurt, maken wij een offerte voor je op. Is de offerte akkoord dan ontvang je doorgaans binnen twee weken na akkoord je onderdelen op maat.

Voorkomt schimmel en energieverlies

Door het gebruik van de onderbrekingen worden koudebruggen voorkomen. De kans op schimmel is hierdoor veel kleiner en er is een stuk minder warmte nodig om dezelfde ruimte te verwarmen. Hierdoor is uiteindelijk ook een hoger energielabel mogelijk.

Samenvatting

Kunststof koudebrugonderbrekingen in onder andere metaalconstructies bieden verschillende voordelen:

  1. Isolatie: Kunststof koudebrugonderbrekingen verminderen de warmtegeleiding tussen de metalen delen van de constructie. Dit helpt warmteverlies te verminderen en de thermische efficiëntie van het gebouw te verbeteren.
  2. Voorkomen van condensatie: Door het verminderen van warmteoverdracht tussen de binnen- en buitenkant van een constructie, helpen kunststof koudebrugonderbrekingen condensatie te voorkomen. Condensatie kan leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming, wat de structuur en de luchtkwaliteit van een gebouw kan aantasten.
  3. Verhoogde duurzaamheid: Door de isolerende eigenschappen helpen kunststof koudebrugonderbrekingen de levensduur van de constructie te verlengen. Ze verminderen de kans op corrosie en structurele degradatie die vaak worden veroorzaakt door condensatie en temperatuurschommelingen.
  4. Verbeterde energie-efficiëntie: Door het verminderen van warmteverlies draagt ​​het gebruik van kunststof koudebrugonderbrekingen bij aan een betere energie-efficiëntie van het gebouw, wat resulteert in lagere energiekosten op de lange termijn.

Kortom, kunststof koudebrugonderbrekingen helpen de prestaties, duurzaamheid en energie-efficiëntie van metaalconstructies te verbeteren, waardoor ze steeds vaker worden toegepast in de moderne constructiebouw!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Ben je benieuwd naar prijzen voor deze kunststof onderbrekingen voor jouw constructies? Stuur ons jouw tekeningen op naar info@delaserfrezer.com en ontvang een vrijblijvende offerte voor je onderdelen op maat. Heb je nog vragen omtrent kunststof koudebrugonderbrekingen? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Wist je dat je gebruikte koudebrugonderbrekingen gratis bij ons kunt inleveren? Wij zorgen er dan kosteloos voor dat het gerecycled wordt!