De_Laser_Frezer_Review

Onze eerste Google review

Sinds kort vragen wij onze opdrachtgevers en relaties actief om advies, tops en tips. Wij willen de beste service bieden en daar hoort leren van fouten en onplezierigheden bij!
Onze eerste review hebben we echter zonder daarom te vragen verkregen door haar positieve ervaring! Khadjanine heeft op Google een 5 sterren review geplaatst voor de activiteiten die we voor BeautyServices.be hebben verricht. BeautyServices onderneemt in België in de schoonheidsbranche. Wij hebben voor deze opdrachtgever enkele honderden PMMA onderdelen geproduceerd om workshops mee te houden.

3 keer is scheepsrecht

De eerste offerte aanvraag kwam via ons online formulier binnen. In eerste instantie kregen we een omschrijving van het gewenste product, “360 Plexiglas stroken lasersnijden van 4cm breed en 26cm lang”, met een aantal Pinterest foto’s er bij. We hebben aan de hand van deze gegevens een globale offerte opgemaakt. Onze offerte was akkoord, en vervolgens werden de tekeningen doorgestuurd. Een .dxf, waar onze lasersnijmachines direct mee overweg kunnen en een .dwg bestand. Dit .dwg bestand konden we niet openen in onze software en dus hebben we de .dxf tekening in productie genomen. Het getekende product week behoorlijk af van het vooraf doorgegeven voorbeeld, het was 5 cm breed en er zaten een aantal grote gaten in. Al met al ging er veel meer materiaal en snijtijd in het product zitten dan de prijs waar in de offerte rekening mee was gehouden. Intern hebben we het er over gehad maar we vonden hier niet correct om hier meer geld voor de vragen, dan hadden we de offerte op basis van een tekening moeten maken… Maar goed.

Achteraf hadden we dus beter wel even kunnen overleggen of het getekende deel wel het juiste deel was. Dit bleek namelijk niet het geval; De tekeningen waren door een derde gemaakt en de opdrachtgever kon ze zelf niet openen om te controleren. Uiteindelijk bleek er ook verschil te zitten in het .dwg en het .dxf bestand. Maar geen van beide bestanden voldeed aan de wensen van de opdrachtgever.

Tekenservice

De producten werden op een vrijdag middag afgeleverd en toen de verpakking werd geopend viel de opdrachtgever bijna flauw! Dit waren absoluut niet de onderdelen die ze in gedachten had. Na enkele mailtjes heen en weer zijn we tot een oplossing gekomen waar zowel wij als de opdrachtgever een goed gevoel van kregen. Wij waren van mening dat zowel de opdrachtgever een verkeerde tekening had gestuurd maar dat ook wij hier geen correcte controle op hebben gehad. Uiteindelijk hebben we het onderdeel volledig opnieuw ontworpen en uitgetekend. Dit tekenwerk is sowieso in de meeste gevallen gratis, dus indien nodig vraag ons gerust! Het voordeel van het door ons laten tekenen is dat we sowieso geen conversie verlies hebben richting onze snijmachine. In dit geval paste het onderdeel schaal 1:1mm op een A4 papier waardoor het product gelijk “tastbaar” was op het moment dat het werd uitgeprint. Alle formaten waren oké en we hebben de nieuwe serie tegen een gereduceerd tarief in productie genomen. Uiteindelijk bleek een gaatje in het ontwerp waar een schroefje doorheen komt nog steeds 0,1mm te klein getekend, deze is inmiddels in het ontwerp aangepast voor de volgende keer en voor nu is het opgelost met een slag kleinere schroefjes.

De aanhouder wint

Wij zijn trots op bovenstaand verhaal. Natuurlijk zijn we niet trots op de dingen die fout gaan of beter kunnen. Wel zijn we trots op de manier hoe we met elkaar zijn omgegaan. Er was continu respect van de opdrachtgever naar ons en ook van ons naar de opdrachtgever. Fouten maken is menselijk, het gaat er om hoe je ze oplost zodat de klant toch weg kan lopen met een positieve ervaring. Daarnaast vinden we het erg belangrijk om van deze fouten te leren zodat we ze de volgende keer kunnen voorkomen. We hebben naar aanleiding van bovenstaand verhaal intern de afspraak dat als iets niet conform afspraak of conform tekening is, we altijd contact zullen opnemen met de opdrachtgever. Daarnaast sturen we in zulke gevallen ook altijd een PDF met het voorbeeld van hoe we het product gaan snijden.