Foam en Schuim Snijden

Wij snijden voordelig schuim onderdelen voor o.a. de productpresentties, verpakkingsindustrie, retail en flightcase bouwers.  Het foam snijden wij met verschillende lasersnijmachines. Waarmee we binnen juiste toleranties tot ca 40mm foam kunnen snijden. Heb je dikker foam nodig, voor bijvoorbeeld een foam inlay, dan bouwen we die op uit meerdere lagen. Het snijden van een vorm is niet gebonden aan een vorm, zo kunnen we exacte haakse onderdelen snijden, maar ook ronde vormen en logos uit foam snijden is geen enkel probleem. Naast het snijden van schuim en foam in allerlei verschillende vormen, beschikken we ook over een foam zaag. Met deze zaag kunnen we voordelig en snel rechte stukken foam zagen. Zagen van foam is voordeliger, echter kunnen we hiermee alleen vierkante en rechthoekige onderdelen zagen.

Foam ronde- en complexe vorm snijden

Zodra een complexe vorm uit foam gesneden moet worden, dan is lasersnijden van foam een goede productie methode. We kunnen foam zeer gedetailleerd snijden zodat we bijna elke vorm, hoe complex ook, uit kunnen snijden. Zo kunnen we letters, logo’s, en silhouetten van technische onderdelen uitsnijden. Veelvuldig wordt deze techniek toegepast voor verschillende verpakkingsdoeleinden. Ook het uitsnijden van geluiddempende logo’s doen we op deze manier.

 • Foam in verschillende diktes
 • Specialist in Foam en Schuim inlays
 • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
 • Persoonlijk advies
 • Ontwerp, prototypes en productie
 • Levering in de hele EU
 • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks
Foam inlay snijden besteklade

Foam Snijden

Beperkingen bij het snijden van foam

Naast de mogelijkheid om zowel simpele als complexe vormen uit te snijden zijn er ook een aantal beperkingen qua vorm. Lasersnijden is een thermisch proces, dat houdt in dat we het foam snijden door gebruik te maken van de hoge temperatuur van de laserstraal. Hoe dikker het schuim is hoe minder fijn we de details kunnen uitsnijden. Deze beperking geldt voor alle kunststoffen die we lasersnijden, echter lopen we er het meest tegenaan bij het snijden van foam. Je kunt je waarschijnlijk voorstellen dat als we een onderdeeltje van 100mm lang en 3mm breed uit een stuk foam van 30mm dik moeten snijden, dat er dan heel veel temperatuur in het onderdeeltje van 3mm wordt gebracht. Dit is namelijk het geval, en hierdoor zal het onderdeeltje smelten. Zoals het in dit voorbeeld een beperking is, is het uitsnijden van ditzelfde onderdeeltje uit een foam van 5mm dik geen enkel probleem. Zo zijn er dus beperkingen in vorm, afhankelijk van de dikte van de foamlaag.

Bekijk deze pagina: als je alles wilt weten over wat er komt kijken wij de productie van een foam inlay?

Brandvertragend foam snijden

Voor sommige toepassingen is het gewenst om foam brandwerend of brandvertragend te maken. Wij kunnen geen brandvertragend foam snijden! Dit in verband met de schadelijke stoffen die vrijkomen bij het snijden van dit materiaal. Heb je toch brandvertragend foam nodig? Impregneer het foam dan nadat het in de juiste vorm is gesneden!

Foam soorten die wij Snijden

 • Polyethyleen Foam (PE Foam)
 • Styrofoam (Geluidsisolatie, Noppenfoam)

Max afmetingen Foam snijden

Wij snijden foam in verschillende afmetingen. Meestal worden we beperkt door de afmetingen van het basismateriaal.

Gangbare afmetingen van foam platen zijn 1000x2000mm , 1200x2000mm en 1220x2440mm.
Deze afmetingen foam kunnen wij sowieso in het volle formaat bewerken. De maximale dikte die we kunnen lasersnijden is 50mm, echter adviseren wij om foam tot een maximale dikte van 20 a 30mm te snijden. Door foam op te bouwen uit meerdere dunne lagen krijg je, afhankelijk van de toepassing een mooier resultaat.

Onze machines hebben een werkbereik van ca 1550x3080mm, dus heb je zelf schuim platen die gesneden moeten worden? Dan kunnen we tot maximaal dit formaat voor je op maat snijden!

Wij voeren de volgende Laserbewerkingen uit:

Alle materialen hebben unieke kenmerken die bepalen hoe de laserstraal samenwerkt en bijgevolg het materiaal modificeert. Dit geldt ongeacht of men het lasersysteem gebruikt als een “lasersnijder”, “lasergraveerder” of “lasermarkering”. In bovenstaand overzicht kun je zien hoe veelzijdig het bewerken van Foam en Schuim is. Ben jij op zoek naar een oplossing? Kunnen wij je ergens mee helpen? Neem contact met ons op.

Wil je meer weten over schuimrubber en foam Lasersnijden?

Kijk dan eens op deze paginas:

 1. Op de pagina Foam inlays en Inserts op maat  vertellen we je de ins- en outs over de mogelijkheden voor het op maat maken van foam inlays. Deze foam inlays worden door ons met de laser gesneden en vervolgens geassembleerd of gelijmd. Uiteraard is het ook mogelijk om jouw specifieke insert bij ons te laten maken.
 2. Schuimrubber snijden is nagenoeg hetzelfde als foam en schuim snijden. Op deze pagina lees je er alles over.
 3. Naast foam inlays en inserts produceren we ook maatwerk interieurs voor Pelicases. Deze interieurs kun je volledig naar wens produceren uit onder andere PE foam. Dit materiaal is erg sterk, neemt geen vocht op en is schokabsorberend. Hierdoor is het een erg geschikt materiaal voor foam interieurs.
 4. Schuim is een veelzijdig materiaal. Zo wordt het gebruikt voor inlays, en transportbeschermingen maar kun je het ook gebruiken worden voor product presentaties .
 5. Ook leveren we af en toe, overigens steeds vaker, specials! Deze specials zijn voor eenmalige toepassingen of specifiek ontworpen voor een unieke toepassing. Zo hebben we bijvoorbeeld een foam insert ontworpen en lasergesneden voor stichting AAP. Meer informatie over dit project vind je op onze algemene pagina over PE Foam lasersnijden.