Acrylaat Lasersnijden

Acrylaat – PMMA

Acrylaat lasersnijden;

Acrylaat is het eerste soort kunststof dat op grote schaal met lasersnijden werd bewerkt. Acrylaat lasersnijden heeft een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld frezen of water snijden. Reclame bedrijven kwamen hier snel achter en zo is het kunststof lasersnijden binnen de reclame wereld al geruime tijd gemeengoed. Uiteraard heeft dit te maken met de voordelen van acrylaat lasersnijden. Bij het lasersnijden van acrylaat ontstaat namelijk een glasheldere en super strakke snijrand. Hierdoor kun je het uitgesneden onderdeel direct gebruiken als eindproduct. Naast het glasheldere resultaat op de snijrand kun je met lasersnijden veel fijnere onderdelen en kleine details uitsnijden. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit met reclame doeleinden, zoals logo’s en display’s een vereiste is. Waar je bij een frees al snel het acrylaat breekt, snijdt een laserstraal moeiteloos door het acrylaat. Zo kun je de meest kwetsbare details uit het materiaal snijden.

 • Acrylaat Lasersnijden
 • Meer dan 140 kleuren beschikbaar,
 • Van 1 tot 1000+ stuks,
 • Korte levertijd, 4-7 werkdagen,
 • Ook maatwerk mogelijk,
 • Persoonlijk advies,
 • Internationaal Lasersnijbedrijf

Acrylaat onderdelen lasersnijden

Zoals ik je hierboven heb verteld, wordt acrylaat al lange tijd door de reclame industrie bewerkt met lasersnijden. Ik praat dan over 25 tot 30 jaar terug. Sinds die tijd is er enorm veel veranderd. De technieken zijn veel beter geworden en het aantal soorten kunststof die we kunnen lasersnijden is zeer groot geworden. Naast het assortiment aan kunststoffen die we tegenwoordig lasersnijden is ook het beeld qua afnemers en opdrachtgevers enorm veranderd. Naast alleen reclame toepassingen worden er ook steeds meet acrylaat onderdelen met laser gesneden. In bijna elke branche worden kunststof onderdelen gebruikt en verbruikt. Waar voorheen alleen reclame bedrijven acrylaat reclame lieten lasersnijden zien we nu afnemers in elke branche. Zo wordt acrylaat, naast polycarbonaat en petg, veel toegepast in de machinebouw. Wij maken onder andere acrylaat beschermkappen, kijkvensters en instrument onderdelen voor de machine- en apparaat bouw.

Dik acrylaat lasersnijden

Acrylaat is een super mooi materiaal om te lasersnijden met een co2 lasersnijder. Het resultaat is subliem en het materiaal reageert goed op de laserstraal. Onze lasersnijmachines hebben een maximale snijdikte per materiaal. Zoals ik je heb verteld reageert acrylaat goed op de laserstraal. Dit zie je terug in de maximale dikte die we kunnen lasersnijden. In principe kunnen we acrylaat tot 30mm dik lasersnijden. In de praktijk wordt het resultaat dan wel minder strak dan bij een dikte van bijvoorbeeld 10 mm. Over het algemeen blijft de kwaliteit tot 20 mm dik acrylaat goed. Daarboven zal de zaagsnede minder strak, en de toleraties groter worden. Naast de bekende transparante acrylaat platen is acrylaat ook beschikbaar in meer dan 140 kleuren. Op onze (aparte) kunststof platen webshop kun je al onze beschikbare kleuren acrylaat zien. Van amberkleur tot spiegelacrylaat tot zwart. Allerlei kleuren zijn beschikbaar.

Acrylaat plaat lasersnijden

Laat je acrylaat door De Laser Frezer snijden 

Acrylaat spatschermen

Sinds de uitbraak van COVID-19 is de vraag naar acrylaat enorm gestegen. Honderden tonnen acrylaat zijn er verwerkt tot spatschermen. Je ziet ze tegenwoordig (anno 2021) overal staan. Het geeft aan hoe veelzijdig acrylaat kan zijn. Wij waren één van de eerste bedrijven die acrylaat spatschermen produceerden. Waar sommige bedrijven kozen voor een tafelzeil voor een kassa langs boden wij luxe en glasheldere acrylaat schermen aan. Inmiddels is de markt verzadigd en op elke hoek van de straat worden spatschermen aangeboden. Daarom focussen wij ons weer volledig op onze corebusiness, kunststof lasersnijden. Uiteraard kun je nog bij ons terecht als je spatschermen nodig hebt, wij produceren ze voor je met alle liefde!

Acrylaat en het milieu

Met de productie van de spatschermen is er gigantisch veel acrylaat verwerkt. Zoals iedereen weet is acrylaat, net als andere kunststoffen, potentieel slecht voor het milieu. Wij vinden het zonde als acrylaat verloren gaat aan het eind van het gebruik (van bijvoorbeeld een spatscherm). Daarnaast zien wij het als onze plicht om voorzichtig met kunststoffen om te gaan als het gaat om het milieu. Dit is dan ook de reden dat wij de acrylaat onderdelen die wij Lasergesneden hebben voor onze klanten gratis recyclen. Voor het produceren van acrylaat onderdelen gebruiken we zoveel mogelijk gerecycled acrylaat (Greencast).

Acrylaat recyclen

Heb jij acrylaat onderdelen bij ons gekocht in het verleden en wil je dit laten recyclen? Wij doen dit gratis voor je. Neem contact met ons op via email om het recycling proces op te starten. Graag vermeld je hierbij het ordernummer waarmee het acrylaat destijds geleverd is zodat wij de recycle stroom in orde kunnen maken.

Acrylaat onderdelen laten lasersnijden?

Of contact ons voor advies.

Ontvang de beste prijs voor jouw kunststof gesneden onderdelen

Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven

Vul je gegevens in en upload je snijtekening. Je ontvangt vrijblijvend en zo snel mogelijk een offerte van ons.

  Wij kunnen met de bestandstypes .dxf en .dwg direct offertes genereren. Heb je geen snijtekeningen? Onze tekenaars kunnen indien nodig ook schetsen uitwerken.

  Ingediende tekening blijven jouw eigendom, wij gaan er discreet mee om en verwijderen tekeningen na de offerte vervaldatum.

  (Geen zorgen, wij respecteren je privacy)

  • Gemiddelde levertijd 4-7 werkdagen
  • 145 soorten kunststof voorradig
  • Persoonlijk advies
  • 16 hightech bewerkingsmachines
  • 1148m² productieruimte
  • Voordelig van 1 tot 10.000+ stuks

  Let op! Wij leveren alleen aan bedrijven.